ΚΟΣΜΟΣ

Βάλε άλλο ένα: Ανακαλύφθηκε συσκευή που θα σας... ξεμεθύσει στο άψε σβήσε

Newsroom

Επιστήμονες στον Καναδά φαίνεται πως φέρνουν την... επανάσταση, καθώς υποστηρίζουν ότι βρήκαν τρόπο οι άνθρωποι να συνέρχονται από το μεθύσι πολύ ευκολότερα από ό,τι με... κρύο ντους ή καφέ!

Οι Καναδοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι εάν βοηθήσουν κάποιον να κάνει υπεραερισμό (γρήγορη και βαθιά αναπνοή που συμβαίνει σε καταστάσεις άγχους ή πανικού) με ασφαλή τρόπο, τότε ο οργανισμός θα αποβάλει ταχύτερα το αλκοόλ.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο μελέτησαν την αντίδραση υγιών ανθρώπων και ανακάλυψαν σε όσους εφαρμόστηκε η τεχνική του υπεραερισμού, το αλκοόλ απεβλήθη τρεις φορές γρηγορότερα σε σχέση με όσους έπαιρναν κανονικά ανάσα.

Όσον αφορά στον υπεραερισμό και στο πώς αυτός προκλήθηκε με ασφαλή τρόπο στους ανθρώπους, οι επιστήμονες δημιούργησαν μία συσκευή που ονόμασαν ClearMate.

Η συσκευή αυτή αποτελείται από μία αντιασφυξιογόνα μάσκα και παράγει οξυγόνο και διοξείδιο του άνθρακα.

Το διοξείδιο του άνθρακα εισάγεται στον οργανισμό σε υψηλότερο επίπεδο του φυσιολογικού, κάτι που επιτρέπει στον εκάστοτε άνθρωπο να αναπνέει βαρύτερα και γρηγορότερα από ό,τι συνήθως, χωρίς να λιποθυμήσει (σ.σ. καθώς ο υπεραερισμός μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ