ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις προσαγωγές για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Τρεις προσαγωγές για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε τρεις προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία αναφορικά με την υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται δύο Αλβανοί ενώ οι Αρχές εξετάζουν σοβαρά ένα κινητό τηλέφωνο που είχαν στην κατοχή τους.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό από το απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου, όταν άγνωστοι μπήκαν στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού στα Εξάρχεια, και τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες της δολοφονίας δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Όταν μπήκαν στο γραφείο, έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού, ζήτησαν από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να βγει έξω ώστε να μείνουν μόνοι τους με τον δικηγόρο. Από αυτήν τη συνομιλία, ο συνεργάτης του διαπίστωσε ότι μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Στη συνέχεια βγήκε έξω αφήνοντάς τους μόνους με τον δικηγόρο, μέχρι τη στιγμή που άκουσε τους πυροβολισμούς και επέστρεψε στο γραφείο, ενώ οι δράστες είχαν ήδη διαφύγει.

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου τελέστηκε ηκηδεία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος (Λεωφ. Ιασωνίδου και Χρυσάνθου Τραπεζούντος). Το "παρών" έδωσαν συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοί του, αλλά και πρόσωπα της πολιτικής σκηνής.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γεννημένος το 1965, πατέρας δύο παιδιών και μάχιμος δικηγόρος με καθημερινή παρουσία στα δικαστήρια. Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση και ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ήταν γιος του αείμνηστου Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, πρώην βουλευτή της ΝΔ και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ενώ ο αδελφός του Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, έχει διατελέσει δήμαρχος Χαλανδρίου.

20759 100284406673520 5725759 n

(Πηγή: Facebook)

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του συλλόγου το 2005 και σύμβουλος το 1996.

Ο δολοφονηθείς δικηγόρος, ασχολείτο με υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι δικογραφίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα όπου εκπροσωπούσε τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, με την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power, κ.ά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ