Δήμαρχος Φούρνων: Δεν κατέβηκε η ελληνική σημαία
Πηγή: eurokinissi/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ Φωτογραφία αρχείου

«Δεν κατέβηκε καμία ελληνική σημαία. Ούτε από τη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, ούτε από τις άλλες δύο βραχονησίδες του συμπλέγματος των Φούρνων», δήλωσε, μιλώντας στο CNN Greece, ο δήμαρχος Φούρνων Ιωάννης Μαρούσης, διαψεύδοντας τους σχετικούς ισχυρισμούς του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Διαβάστε επίσης

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο ίδιος είδε και τις τρεις σημαίες με τα κιάλια να κυματίζουν κανονικά, και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να ξέρει γιατί ο Τούρκος πρωθυπουργός προέβη σε αυτές τις δηλώσεις.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος διέψευσε πως υπήρξε επεισόδιο στη νησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, καταδικάζοντας παράλληλα τις δηλώσεις του Του΄ρκου πρωθυπουργού.

«Δεν επιβεβαιώνεται το συμβάν από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας. Υπήρξε επικοινωνία Τσίπρα – Καμμένου ενώ συνεχίζεται η διερεύνηση του περιστατικού», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Οφείλω να πω ότι η δήλωση του κ. Γιλντιρίμ είναι απολύτως προκλητική και καταδικαστέα και πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχτεί ούτε τη θεωρία των "γκρίζων ζωνών" ούτε βέβαια οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας».

Τι ισχυρίζεται ο Γιλντιρίμ

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε την Δευτέρα πως η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε από «αμφισβητούμενη» βραχονησίδα,  ελληνική σημαία την οποία είχαν ανεβάσει Έλληνες. Πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, σημειώνουν πως δεν έχουν αναφορά για το συγκεκριμένο περιστατικό που, σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, έλαβε χώρα στο Αιγαίο, ξεκαθαρίζοντας πως σε κάθε περίπτωση ερευνούν τους σχετικούς ισχυρισμούς.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Ηurriyet», ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ισχυρίστηκε ότι σε μια«αμφισβητούμενη»νησίδα, οι Έλληνες ανέβασαν μια ελληνική σημαία, την οποία αμέσως κατέβασε η τουρκική ακτοφυλακή.

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του Τούρκου πρωθυπουργού, το περιστατικό σημειώθηκε στη νησίδα Ανθρωποφάς, που βρίσκεται κοντά στο νησί Φούρνοι, ανατολικά της Ικαρίας. 


Διαβάστε επίσης

Βρετανία: Με έκδοση απειλείται Τούρκος επιχειρηματίας που φέρεται να έχει σχέσεις με τον Γκιουλέν

Η Γερμανία αίρει μέρος των κυρώσεων κατά της Τουρκίας

Το προεδρικό σύστημα ή το «καθεστώς της 15ης Ιουλίου»; Η κανονικοποίηση της εξαίρεσης στην Τουρκία

ΗΠΑ: Δεν θα συνδέσουμε την απελευθέρωση του πάστορα με την έκδοση Γκιουλέν