ΕΛΛΑΔΑ

Τι κατέθεσε ο άνδρας που δέχτηκε πυρά στην οδό Χέυδεν

Τι κατέθεσε ο άνδρας που δέχτηκε πυρά στην οδό Χέυδεν
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Την πρώτη του κατάθεση για το τι ακριβώς συνέβη, πώς δέχτηκε τους πυροβολισμούς αλλά και για το ποιοι ενδεχομένως να βρίσκονται πίσω από την απόπειρα που έγινε σε βάρος του έδωσε πριν από λίγο στους αστυνομικούς ο 38χρονος Αλβανός υπήκοος. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ήμουν με έναν φίλο μου στην πλατεία Βικτωρίας και πίναμε καφέ. Πολύ κοντά στο σπίτι μου γιατί και εγώ πλατεία Βικτωρίας μένω. Όταν τελειώσαμε, είπα στο φίλο μου να φύγουμε γιατί ήθελα να περάσω από το κομμωτήριο που πηγαίνω τακτικά την οδό Χέυδεν και έτσι πληρώσαμε και φύγαμε. Μόλις μπήκα μέσα στο μαγαζί και κάθισα στην καρέκλα, σε κλάσματα δευτερολέπτου, είδα τον κόσμο τρομαγμένο και μόλις γύρισα προς την πόρτα είδα να έχει μπει μέσα ένας άνδρας με καλυμμένα χαρακτηριστικά ενώ πρόλαβα να δω ότι έξω από το μαγαζί τον περίμενε ένας άλλος επίσης με καλυμμένα χαρακτηριστικά, επάνω σε μια μηχανή. Τον είδα να κρατά όπλο και άρχισε να με πυροβολεί στα πόδια. Αμέσως μετά, ανέβηκε στη μηχανή και εξαφανίστηκε».

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, o 38χρονος δεν φαίνεται να έχει απασχολήσει τις αρχές και δηλώνει υδραυλικός στο επάγγελμα. Είναι παντρεμένος, η γυναίκα του ζει στην Αλβανία και ο ίδιος έχει ελληνική ταυτότητα την οποία έχει βγάλει το 2016 στη Σύρο.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο δράστης χρησιμοποίησε εννιάρι πιστόλι, πυροβόλησε έξι φορές και τέσσερις βολίδες βρήκαν το θύμα. Ο άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά και θα παραμείνει στο νοσοκομείο σήμερα, για προληπτικούς λόγους.

Οι Αρχές είναι πεπεισμένες ότι το θύμα γνώριζε τους δράστες και ψάχνουν να εντοπίσουν εάν το κίνητρο της επίθεσης έχει να κάνει με κάποια παράνομη δραστηριότητα ή με κάποια οικογενειακή διένεξη.

Πάντως, οι Αρχές εκτιμούν ότι στόχος των δραστών ήταν να εκφοβίσουν και πιστεύουν ότι έχουν αρκετά στοιχεία στη διάθεσή τους για να βρουν την άκρη του «νήματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ