ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν υπήρχε πρόθεση για διάπραξη εγκλήματος»: Τι κατέθεσαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

«Δεν υπήρχε πρόθεση για διάπραξη εγκλήματος»: Τι κατέθεσαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί
ΕPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενώπιον των δικαστικών Αρχών της Τουρκίας βρέθηκαν χθες, Τρίτη, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι θα παραμείνουν έγκλειστοι στις φυλακές της Αδριανόπουλης μετά το νέο «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισή τους. Στην κατάθεσή τους, τόνισαν πως δεν είχαν καμία πρόθεση διάπραξης εγκλήματος.

«Δεν υπήρχε πρόθεση για διάπραξη εγκλήματος», δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο Άγγελος Μητρετώδης. Ο Δημήτρης Κούκλατζης επεσήμανε: «επαναλαμβάνω την ίδια κατάθεση. Δεν έχω να σημειώσω κάτι. Δεν υπήρχε πρόθεση για διάπραξη εγκλήματος».

Το αιτιολογικό της νέας, πέμπτης, άρνησης για αποφυλάκισή τους, είναι ίδιο με τις προηγούμενες φορές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

«Τα στοιχεία που περιέχονται στους φακέλους, έπειτα και από την αξιολόγηση των σχετικών εγγράφων, υποδεικνύουν την παρουσία ισχυρής υποψίας εγκλήματος με την είσοδό τους σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη», αναφέρεται στο σχετικό της απόφασης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Νέο βίντεο από τη μεταγωγή των Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο της Αδριανούπολης

Παράλληλα, το δικαστήριο απεφάνθη πως το γεγονός ότι «δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, καθώς και το ότι είναι πολίτες μιας ξένης χώρας, στοιχειοθετούν βάσιμες υποψίες διαφυγής τους. Εξάλλου, λόγω του ότι το ψηφιακό υλικό ακόμη εξετάζεται, είναι πιθανό να αλλάξει το αδίκημα, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτό διαπράχθηκε από στρατιώτες οι οποίοι γνώριζαν έστω το μίνιμουμ, δηλ. τις κατευθύνσεις στη συγκεκριμένη περιοχή».

Τέλος το δικαστήριο επεσήμανε πως το ανώτατο όριο ποινής που προβλέπεται για το συγκεκριμένο αδίκημα είναι 5 έτη και κρίνεται απαραίτητη η κράτησή τους, καθώς δεν έχουν αλλάξει και οι όροι για τους οποίους προφυλακίστηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ