ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά

Μάτι: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από την φονική πυρκαγιά του Ιουλίου στο Μάτι. Πλέον οι νεκροί ανέρχονται σε 94, καθώς το Σάββατο κατέληξε μια γυναίκα που νοσηλευόταν με εγκαύματα στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η κατάσταση, όπως αποτυπώνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως εξής: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα.

Νοσηλευόμενα στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής έντεκα άτομα.

Συγκλονίζουν οι ιστορίες των θυμάτων

Μερικά 24ωρα μετά την δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα των νεκρών από την καταστροφική πυρκαγιά, συγκίνηση προκαλούν οι ιστορίες τους, όπως δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Καθημερινή την Παρασκευή.

Τα ονόματα και φωτογραφίες ορισμένων εκ των θυμάτων κυκλοφορούσαν σε άτυπες λίστες αγνοουμένων, σε μία προσπάθεια των οικείων τους να τους εντοπίσουν.

Έτσι δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα και το εξωτερικό η ιστορία των 9χρονων διδύμων κοριτσιών, Σοφίας και Βασιλικής Φιλιπποπούλου που τελικά ταυτοποιήθηκαν μεταξύ των θυμάτων μαζί με τον παππού και τη γιαγιά τους.

Το ίδιο συνέβη και με τον βετεράνο ποδηλάτη Γρηγόρη Φύτρο και τα δύο του παιδιά, Ανδρέα και Εβίτα που χάθηκαν στο Κόκκινο Λιμανάκι.

Στις 28 Ιουλίου ταυτοποιήθηκε και ο 13χρονος Δημήτρης Αλεξόπουλος που έκανε διακοπές στην περιοχή μαζί με το θείο, τον παππού και τη γιαγιά του. Όλοι μαζί είχαν επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του θείου του, με την ελπίδα να φτάσουν στη θάλασσα.

Το μεγαλύτερο σε ηλικία θύμα ήταν η Σμαράγδα Κανδαλέπα, 95 ετών και το μικρότερο ένα βρέφος έξι μηνών. Η είδηση του θανάτου του μωρού είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Λίγες ημέρες αργότερα έγινε γνωστό ότι από τις πύρινες φλόγες έχασε τη ζωή της και η μητέρα του. Τραγική ειρωνεία; Πρόκειται για τη σύζυγο και το παιδί πυροσβέστη που την ώρα της τραγωδίας επιχειρούσε στην περιοχή.

Ο 20χρονος Πάρις Κατσουλάκης ήταν βασικός συντελεστής του τουρνουά μπιτς βόλει που διεξαγόταν στο Μάτι. Σύμφωνα με κατοίκους, τα μέλη της οικογένειάς του είχαν ανακαινίσει το σπίτι τους στην πληγείσα περιοχή και επρόκειτο να εγκατασταθούν μόνιμα εκεί.

Τέσσερα μέλη της οικογένειας Χερουβείμ εντοπίστηκαν μετά την καταστροφή στο λόφο Ζούγκλας.

Ο Ιάκωβος Κλάδιος και οι γονείς του είχαν χωριστεί κατά τη διαφυγή τους από τον άλλο γιο της οικογένειας, ο οποίος επί ημέρες τους αναζητούσε στο νεκροτομείο Αθηνών και στη Ραφήνα, μέχρι την ταυτοποίησή τους.

Ανάμεσα στα 93 θύματα είναι η ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη και ο σύζυγος της, Δημήτρης Τουρναβίτης. Στην φονική πυρκαγιά ξεκληρίστηκαν 13 οικογένειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ