ΕΛΛΑΔΑ

Λόφος Φιλοπάππου: Βγήκαν οι πρώτες Enduro μηχανές για περιπολία

Λόφος Φιλοπάππου: Βγήκαν οι πρώτες Enduro μηχανές για περιπολία
EUROKINISSI/φωτογραφία αρχείου

Οι πρώτες Enduro μηχανές που θα περιπολούν στο λόφο του Φιλοπάππου έκαναν σήμερα Τρίτη την εμφάνισή τους στην περιοχή. Συνολικά πρόκειται για οκτώ μηχανές, οι οποίες θα περιπολούν ανά τέσσερις σε κάθε βάρδια, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων αστυνόμευσης της περιοχής έπειτα και από την αιφνιδιαστική επίσκεψη του νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου στο λόφο του Φιλοπάππου, μετά τη δολοφονία του 25χρονου.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας του 25χρονου, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, με τις Αρχές Ασφαλείας που ερευνούν την υπόθεση να κάνουν συνεχώς τα τελευταία 24ωρα αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις σε σπίτια αλλοδαπών και εξακριβώσεις στοιχείων των ενοίκων τους.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει συνεχώς ροή πληροφοριών από πολίτες που απευθύνονται στις Αρχές και καταθέτουν και το παραμικρό στοιχείο που αφορά στην υπόθεση. Οι αστυνομικοί εντοπίζουν σπίτια που έχουν ενοικιαστεί το τελευταίο διάστημα από αλλοδαπούς, κυρίως Πακιστανούς, Αλγερινούς ή Μαροκινούς και προχωρούν σε εξακρίβωση στοιχείων και ταυτοποίηση προσώπων.

Επίσης ερευνούν για διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας ή για δωμάτια που μπορεί να διαμένουν αλλοδαποί, καθώς οι Αρχές εκτιμούν ότι έχουν στα χέρια τους έναν στενό κύκλο υπόπτων. Οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα μέλη της συμμορίας που λήστεψαν και σκότωσαν τον 25χρονο, να έχουν βρει κατάλυμα κάπου κοντά στο σημείο δράσης τους και μάλιστα εκτιμούν ότι όσο και αν έχουν τώρα εξαφανιστεί, όταν η υπόθεση θα καταλαγιάσει τότε θα επιστρέψουν στην ενεργό δράση.

Το ερευνητικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει από τις πάνω από 200 προσαγωγές αλλοδαπών, είναι καθοριστικό για τον εντοπισμό των δραστών.

Το μεγάλο στοίχημα όμως για τους αστυνομικούς, είναι να εντοπίσουν και τα στοιχεία εκείνα που θα συνδέουν ευθέως τους υπόπτους με τη σκηνή της ληστείας, ώστε η δικογραφία να είναι πολύ καλά στοιχειοθετημένη.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί πάντως εξέφραζαν στο CNN Greece την άποψή τους ότι η έρευνα βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο.

«Σίγουρα δεν βρισκόμαστε στα τυφλά. Έχουμε αρκετά στοιχεία από λάθη που έχουν κάνει. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι η ΕΛΑΣ είχε κάνει αρκετές επιχειρήσεις στην συγκεκριμένη περιοχή και έχει σαφή εικόνα των οργανωμένων συμμοριών που δρουν εκεί», συμπλήρωνε ανώτατη αστυνομική πηγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ