ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση αεροσκάφους T2: Τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία

Πτώση αεροσκάφους T2: Τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία
EUROKINISSI

Τριήμερο πένθος κήρυξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην Πολεμική Αεροπορία μετά τη συντριβή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια άσκησης, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασε τη ζωή του ο ένας εκ των δύο πιλότων.

Ο υπουργός, κατά τη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους, έκανε λόγο για μία πολύ δύσκολη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι οι δύο πιλότοι ήταν έμπειροι, ενώ η άσκηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνέβη το δυστύχημα ήταν πτήση περιδίνησης. Ο πιλότος, ο οποίος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, ειδοποίησε από το έδαφος και τον βρήκαν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο 251 ΓΝΑ, ενώ ο άλλος βρέθηκε εντός του αεροσκάφους.

Σημειώνεται, ότι σε περιπτώσεις που είναι αναγκαία η εγκατάλειψη του αεροσκάφους, πάντα εκτινάσσεται πρώτος ο δεύτερος πιλότος, ο οποίος είναι ο εκπαιδευτής και κάθεται στην πίσω θέση.

Και οι δύο πιλότοι ήταν επισμηναγοί. Ο πιλότος που βρέθηκε νεκρός ήταν 39 ετών και πατέρας δύο παιδιών.

Τέλος, προσερχόμενη στη συνάντησή της με τον κ. Καμμένο η κ. Κατερίνα Παπακώστα εξέφρασε τη θλίψη και την οδύνη της για το δυστύχημα και τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του επισμηναγού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ