ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Ζάκυνθος: Ασφαλές και αντισεισμικό το νησί μας, παραμένουμε σε επιφυλακή, λέει ο δήμαρχος

Σεισμός Ζάκυνθος: Ασφαλές και αντισεισμικό το νησί μας, παραμένουμε σε επιφυλακή, λέει ο δήμαρχος
EUROKINISSI/ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Στην κανονικότητα επιστρέφει η ζωή στη Ζάκυνθο μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού, Παύλος Κολοκοτσάς, στο CNN Greece έχει ξεκινήσει η καταγραφή των υλικών ζημιών και παρότι τα σχολεία και τα δημόσια κτήρια είναι κλειστά -για προληπτικούς λόγους- όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά.

«Είχαμε, ευτυχώς, μικρές ζημιές. Κυρίως σε τοιχοποιίες σε σπίτια, τις οποίες καταγράφουμε. Για προληπτικούς λόγους έχουμε κλείσει σχολεία σήμερα και τα δημόσια κτήρια. Κλιμάκια μηχανικών επισκέπτονται και ελέγχουν για τυχόν φθορές», ανέφερε ο κ. δήμαρχος και προσέθεσε:

«Μία βύθιση είχαμε στον τραπεζοειδή του λιμανιού», δήλωσε, σημειώνοντας πως το πρόβλημα θα εξεταστεί από κλιμάκια υποδομών και θα «επισκευαστεί γρήγορα».

«Η θαλάσσια επικοινωνία είναι ανοιχτή, το αεροδρόμιό μας, το νοσοκομείο μας, όλες οι υποδομές του νησιού λειτουργούν κανονικότατα και δεν έχουν κανένα πρόβλημα».

Ο κ. Κολοκοτσάς σημείωσε πως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός ή εγκλωβισμός λόγω της δόνησης και οι Αρχές ενήργησαν γρήγορα για να αντιμετωπίσουν τον πανικό των κατοίκων. Όπως είπε: «Αντιμετωπίσαμε τον πανικό των κατοίκων γιατί ήταν πολύ ισχυρός ο σεισμός και πρωτόγνωρος για τους περισσότερους κατοίκους».

Όσον αφορά τα προβλήματα ηλεκτροδότησης γνωστοποίησε ότι έχουν επιλυθεί πλήρως. «Η ΔΕΗ, με μία αξιέπαινη προσπάθεια, αποκατέστησε πλήρως τη διακοπή του ρεύματος που υπήρξε στα 2/3 του νησιού λόγω πτώσης στύλων», είπε, χαρακτηριστικά.

«Η Ζάκυνθος απέδειξε πως και για τους κατοίκους της και για τους τουρίστες είναι ασφαλής και αντισεισμική», είναι το μήνυμα που έστειλε ο δήμαρχος, τονίζοντας πως ο μηχανισμός παραμένει σε «επιφυλακή, περιμένοντας κάποιον μετασεισμό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ