Η συγκινητική κίνηση μεταναστών: Πήραν ξύλα για να ζεσταθούν και άφησαν χρήματα
Φωτογραφία Αρχείου - Πηγή: EUROKINISSI

Μια ομάδα μεταναστών στη Νέα Βύσσα του Έβρου, μη αντέχοντας την παγωνιά που επικρατεί στην πόλη, πήραν ξύλα από το καφενείο του χωριού για να ανάψουν φωτιά, επειδή, όμως, δεν ήθελα να τα κλέψουν άφησαν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος έναν φάκελο με χρήματα.

Η θερμοκρασία στον Έβρο έχει πέσει κάτω από το μηδέν, με αποτέλεσμα οι μετανάστες να αναζητήσουν τρόπο να ζεσταθούν. Το βράδυ της Δευτέρας, λοιπόν πήγαν στο καφενείο και πήραν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του evros24.gr, δύο τσουβάλια με ξύλα που βρήκαν.

Πριν αποχωρήσουν όμως με τα ξύλα, άφησαν έναν φάκελο που περιείχε δέκα ευρώ και ένα σημείωμα με το οποίο εξηγούσαν ότι δεν ήθελαν να πάρουν τίποτα, απλά δεν άντεχαν το κρύο.

Στο σημείωμα, που ήταν γραμμένο στα αγγλικά, ανέφεραν πως προέρχονται από την Τουρκία και ήθελαν να ανάψουν φωτιά. «Σας παρακαλώ, δεχθείτε αυτά τα χρήματα», σημείωναν.

Ο ιδιοκτήτης του καφενείου κ. Δημήτρης Καζαντζής, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, είπε πως πήγε στον γείτονά του για να του μεταφράσει το σημείωμα. «Απόρησα που είδα έναν λευκό φάκελο και η έκπληξή μου ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν είδα μέσα τα 10 ευρώ».

Ο ίδιος τόνισε πως ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο και είπε πως από το κατάστημά του περνούν καθημερινά δεκάδες μετανάστες, αλλά δεν έχει δημιουργηθεί ποτέ κανένα πρόβλημα.

figohfio2

Διαβάστε επίσης