ΕΛΛΑΔΑ

ΣΚΑΪ: 48ωρη απεργία στο κανάλι μετά την απόλυση 12 δημοσιογράφων

ΣΚΑΪ: 48ωρη απεργία στο κανάλι μετά την απόλυση 12 δημοσιογράφων
EUROKINISSI

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν όλα τα μέσα που υπάγονται στον όμιλο του ΣΚΑΪ από τις 06:00 π.μ. του Σαββάτου, 12 Ιανουαρίου 2019, έως τις 06:00 π.μ. της Δευτέρας, 14 Ιανουαρίου 2019, για τις απολύσεις οι οποίες ανακοινώθηκαν.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΙΤΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΣΠΗΤ καταγγέλλουν την ιδιοκτησία του «ΣΚΑΪ» για το «πογκρόμ απολύσεων που εξαπέλυσε πετώντας 12 συναδέλφους μας στο δρόμο», όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών.

Η ΕΣΗΕΑ προσθέτει ότι «στις 12 μ.μ. του Σαββάτου θα γίνει συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ καθώς η ιδιοκτησία του «ΣΚΑΪ» απαγόρευσε για ακόμη μία φορά την είσοδο των σωματείων στον χώρο εργασίας.

Εργαζόμενοι και σωματεία θα οργανώσουμε όλοι μαζί την περιφρούρηση της απεργίας και θα αποφασίσουμε για τα επόμενα βήματα. Απαιτούμε να ανακληθούν αμέσως όλες οι απολύσεις», υπογραμμίζει καταλήγοντας η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

«Μέχρι στιγμής έχουν, ήδη, απολυθεί δώδεκα συνάδελφοι, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των απολύσεων θα αυξηθεί», επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ.

Πρόκειται για τους: Ιουλία Βελισσαράτου, Κλειώ Νικολάου, Μαρία Δουρουδή, Βίκυ Κατεχάκη, Βασίλη Τάνη, Μαρία Καραγιώργου, Κατερίνα Μπακογιάννη, Σταύρο Σαμουηλίδη, Σοφία Τσίπα, Σταύρο Οικονομόπουλο, Ζωή Κατζαγιαννάκη και Μαρία Φαρμακιώτη.

«Οι απολύσεις έγιναν στο πλαίσιο δήθεν αναδιοργάνωσης του προγράμματος του σταθμού, όμως, είναι αδικαιολόγητες, παράνομες, αντεργατικές και καταχρηστικές», προσθέτει το συνδικαλιστικό Όργανο των δημοσιογράφων.

Η ΕΣΗΕΑ επίσης ενημερώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ήδη προβεί σε αίτηση για τριμερή συνάντηση με το υπουργείο Εργασίας και την εργοδότρια εταιρεία για τις θέσεις εργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ