ΕΛΛΑΔΑ

Συμφωνία Πρεσπών: «Χαμός» με τη σύσταση της Επιτροπής Άμυνας στη Βουλή

Συμφωνία Πρεσπών: «Χαμός» με τη σύσταση της Επιτροπής Άμυνας στη Βουλή
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στην παραπομπή στο Νομικό Συμβούλιο της Βουλής του ζητήματος που έχει προκύψει με τη σύσταση της Επιτροπής Άμυνας που θα κληθεί να συζητήσει για τη Συμφωνία των Πρεσπών, φαίνεται πως έχει προχωρήσει τις τελευταίες ώρες η Νέα Δημοκρατία.

Εν τω μεταξύ, κοινοβουλευτικές πηγές τόνιζαν ότι στις Επιτροπές της Βουλής τηρείται η αρχή της αναλογικότητας και ο Πρόεδρος της Βουλής έχει το δικαίωμα να αυξομειώνει τον αριθμό τους, ώστε να εκπροσωπείται σε αυτές η δύναμη των κομμάτων.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Βούτσης, κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές της αντιπολίτευσης για τη σύνθεση της Επιτροπής που θα συζητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε πως «το κοινοβουλευτικό έργο θα προχωρήσει με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής».

«Σήμερα διεξάγεται μια πολύ σημαντική διαδικασία στη Βουλή. Όλοι όσοι θέλησαν να μιλήσουν θα πάρουν το λόγο», ανέφερε ο Νίκος Βούτσης και πρόσθεσε: «Σήμερα είναι αυτή η διαδικασία. Όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών, και η διαδικασία στην Επιτροπή και η διαδικασία στην Ολομέλεια, θα είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό, όπως άλλωστε γίνεται πάντα με όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Σήμερα, δεν είναι αυτή η ατζέντα, αλλά η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ