Θρίλερ πάνω από το Αιγαίο με τουρκικό F16 – Ο αλτρουισμός των Ελλήνων πιλότων
Πηγή: Eurokinissi

Ένα πραγματικό θρίλερ εκτυλίχθηκε το πρωί της Παρασκευής πάνω από το Αιγαίο, με «πρωταγωνιστή» ένα από τα τέσσερα τουρκικά F-16 που είχαν παραβιάσει τον FIR Αθηνών μεταξύ Λήμνου και Μυτιλήνης στις 10:59 το πρωί.

Όπως αναφέρει το onalert.gr, απέναντι στα τουρκικά αεροσκάφη βρίσκονταν τα ελληνικά από τη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου.

Έχοντας πορεία προς νότο, το εχθρικό μαχητικό ανέφερε διαδοχικά προβλήματα λειτουργίας του κινητήρα. Επιδίδοντας διαπιστευτήρια επαγγελματισμού και σεβασμού των διεθνών κανόνων, τα ελληνικά αεροσκάφη συνόδευσαν διακριτικά το τουρκικό F-16.

Την ίδια ώρα, ενεργοποιήθηκε το ελληνικό σύστημα έρευνας και διάσωσης, με τη θέση σε ετοιμότητα του ελικοπτέρου Super Puma στη Ρόδο.

Τα ελληνικά μαχητικά συνέχισαν να βρίσκονται κοντά στο τουρκικό F-16 όταν μερικά λεπτά μετά τις 11.00, το εχθρικό μαχητικό μπήκε στο FIR τουρκικής δικαιοδοσίας.

Κατά πληροφορίες της ίδιας ιστοσελίδας, λίγο πριν από την προσγείωσή του στην αεροπορική βάση του Ντάλαμαν, ο πιλότος του τουρκικού μαχητικού ανέφερε ότι υπάρχει κράτηση κινητήρα.

 

 

Διαβάστε επίσης