Ξύλο και τραυματίες στη Ρόδο πριν το συνέδριο της ΓΣΕΕ
Πηγή: Screen grab από βίντεο

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στις 3:00 τα ξημερώματα στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο, όταν συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ πιάστηκαν στα χέρια με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, κατά πληροφορίες, τέσσερις άνθρωποι.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΓΣΕΕ, περίπου 200 άτομα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ εισέβαλαν στο ξενοδοχείο όπου σε μερικές ώρες αναμένεται να ξεκινήσει το συνέδριο.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, η εισβολή έγινε από «ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με το συνέδριο».

Ακολούθησαν επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε –όπως αναφέρουν πληροφορίες- και ο γ.γ. της ΓΣΕΕ.

Αντίστοιχες σκηνές είχαν εκτυλιχθεί και προ ημερών στην Καλαμάτα, όταν συνδικαλιστές της πλειοψηφίας και μέλη του ΠΑΜΕ πιάστηκαν ακόμη μια φορά στα χέρια.

Στο συνέδριο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης της ΓΣΕΕ, καθώς και κάποιες παρεμβάσεις.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Ροδιακή», αργά το απόγευμα της Τετάρτης είχε πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τα μέλη του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κύπρου.

Οι συνδικαλιστές, πάντα με την ίδια εφημερίδα, ζητούσαν τη ματαίωση του συνεδρίου.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

«Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη βίαια εισβολή περίπου 200 μελών του Π.Α.ΜΕ - μη συνέδρων - στο Ξενοδοχείο «ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», στις 03.30 τα ξημερώματα, τα οποία παραβίασαν πόρτες, έσπασαν τζαμαρίες και επιτέθηκαν κραδαίνοντας λοστούς σε συνέδρους και μέλη της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας.

Στο Νοσοκομείο μεταφέρονται αυτή την ώρα χτυπημένα 4 μέλη της Διοίκησης.

Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, που για ακόμη μια φορά δεν προστάτεψαν τη δημοκρατική μας διαδικασία και επέτρεψαν μια νέα εισβολή τραμπούκων, γνωστών και αγνώστων, οι οποίοι διέπραξαν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας σωρεία ποινικών αδικημάτων κατά περιουσίας και ζωής.

Η ΓΣΕΕ εγκαίρως είχε προειδοποιήσει το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και τις Αρχές και δηλώνει ότι θα αναζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου».

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ 

Με μια αιφνιδιαστική και πειθαρχημένη κίνηση τις πρώτες πρωινές ώρες οι δεκάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, μαζί με συνδικαλιστές από συνδικάτα όλης της χώρας έκαναν φύλλο και φτερό τα μαφιόζικα σχέδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που είχε μετατρέψει το χώρο διεξαγωγής του συνέδριό σε ένα σφραγισμένο φρούριο, με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας, να ελέγχουν τις πόρτες και να απειλούν τους εργαζόμενους.

Η συνδικαλιστική μαφία αφού δεν υπολόγισε καλά τα νούμερα των "προσλήψεων" των μπράβων και της αστυνομικής παρουσίας, ξεκίνησε τους θεατρινισμούς παριστάνοντας τους λιπόθυμους και τους τραυματίες, καλώντας οι ίδιοι ασθενοφόρα για να τους πάνε στο νοσοκομείο, με στόχο να προκληθούν δικαστικές διώξεις. 

Η μόνη σοβαρή εξέταση που μπορεί να γίνει στους γνωστούς συνδικαλιστές της συνδικαλιστικής μαφίας Κιουτσούκη-Θεοχάρη, είναι να γίνουν στο νοσοκομείο εξετάσεις αίματος και αλκοτέστ. Σαν τον κλέφτη, 600 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και σε πεντάστερο ξενοδοχείο-φρούριο που άνοιξε μόνο και μόνο για να εκλεγούν οι εργοδότες και οι μαϊμούδες, η συνδικαλιστική μαφία μαζί με πλήθος μπράβων και σεκιουριτάδων βρίσκονταν όλες αυτές τις ώρες πίσω από τριπλές-κλειδαμπαρωμένες πόρτες για να κάνει ένα συνέδριο της Κόζα Νόστρα.Την ίδια στιγμή με πρωτοφανή απόφαση στα χρονικά των εργατικών συνεδρίων, απαγόρευσε την είσοδο στα ΜΜΕ προκειμένου να μην καταγράφουν οι αθλιότητες τους.

Η συνδικαλιστική μαφία ύστερα από όλα αυτά τα αίσχη που έχουν προηγηθεί σε εργατικά κέντρα όλης της χώρας, στην ομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων και στην Καλαμάτα, έχει το θράσος να αναφέρεται σε δημοκρατικές διαδικασίες και ελευθερίες. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο νησί και σε όλη τη χώρα, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμπαρασταθούν στον αγώνα αυτής της περιόδου, για να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας. Τώρα είναι ώρα για να καθαρίσει το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα από νόθους και εργοδότες.

Διαβάστε επίσης