Αλλαγές στις συντάξεις με βαρέα και ανθυγιεινά: Τα σχέδια του υπουργείου Εργασίας
Πηγή: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΓΟΥΡΤΖΗΣ

Την δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν με βαρέα και ανθυγιεινά όσοι βρέθηκαν στο ενδιάμεσο αντιμέτωποι με την ανεργία θα δώσει ρύθμιση που φέρνει στη Βουλή η Έφη Αχτσιόγλου.

Σήμερα, προαπαιτούμενα είναι 1.000 ένσημα τα τελευταία 13 χρόνια εργασίας, όμως για πολλούς που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ανεργία αυτό αποδείχθηκε αδύνατο.

Η υπουργός Εργασίας, σε δηλώσεις της, σημείωσε ότι στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις περιλαμβάνεται διάταξη η οποία επεκτείνει το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα πρέπει ο εργαζόμενος να έχει ένσημα στα βαρέα και ανθυγιεινά, για να θεμελιώσει το δικαίωμα συνταξιοδότησης.

«Αυτήν τη στιγμή, προβλέπεται ότι ο εργαζόμενος θα πρέπει να έχει 1.000 ένσημα στα βαρέα και ανθυγιεινά τα τελευταία 13 χρόνια της εργασίας του. Με τη διάταξη που φέρνουμε στη Βουλή, επεκτείνουμε αυτό το χρονικό διάστημα στα τελευταία 17 χρόνια». ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου, διευκρινίζοντας ότι, με αυτήν τη χρονική επέκταση, καλύπτονται ασφαλισμένοι με μεγάλες περιόδους ανεργίας, ώστε να μπορούν σε αυτό το ευνοϊκότερο πλαίσιο να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.

«Είναι μία ακόμη ρύθμιση που θεωρώ ότι θα δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που την περιμένουν», υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!