ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός κοντά στην Κυλλήνη

Σεισμός κοντά στην Κυλλήνη
EUROKINISSΙ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτιούτου, σημειώθηκε σε περιοχή ανατολικά της Κυλλήνης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η δόνηση είχε επίκεντρο κατοικημένη περιοχή 10 χιλιόμετρα ανατολικά της Κυλλήνης.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 8χλμ.

Η δόνηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν ιδιαίτερα αισθητός λόγω του μικρού εστιακού του βάθους.

Τις τελευταίες ημέρες είναι έντονη η σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στην περιοχή, καθώς είναι δεκάδες οι δονήσεις που έχουν γίνει αισθητές.

Λέκκας: Κανονική η σεισμικότητα στην Ηλεία, κανένας λόγος ανησυχίας

seismos

Ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), μιλώντας στο CNN Greece, εμφανίστηκε ιδιαιτέρως καθησυχαστικός αναφορικά με την σεισμική δραστηριότητα και τόνισε πως οι πολίτες της περιοχής δεν έχουν κανέναν λόγο να ανησυχούν.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα στον χώρο της Ηλείας έχουμε την εκδήλωση μίας ασθενούς σεισμικότητας, η οποία περιλαμβάνει σεισμούς με μέγεθος έως και 3 βαθμών. Χθες και προχθές, όμως, εκδηλώθηκε μία σεισμικότητα με σεισμούς της τάξεως των 4 έως 5 βαθμών. Αυτή η σεισμικότητα είναι η κανονική σεισμικότητα η οποία έχει παρατηρηθεί πολλές φορές στον χώρο της Ηλείας και το θετικό είναι ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις δεν έχουμε μεγέθη τα οποία υπερβαίνουν τους 5 βαθμούς», είπε ο κ. Λέκκας.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ δήλωσε πως η σεισμική δραστηριότητα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, αλλά δεν αναμένεται να σημειωθεί κάποιος σεισμός άνω των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Συγκεκριμένα είπε: «Αναμένεται να διατηρηθεί αυτή η σεισμικότητα και τις αμέσως επόμενες ημέρες, αλλά όχι με μεγάλα μεγέθη, όχι με μεγέθη που υπερβαίνουν τους 5 βαθμούς».

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, γιατί τα κτήρια είναι δομημένα έτσι ώστε να αντέχουν σε πολύ υψηλά μεγέθη. Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ