ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία βιολόγου στην Κρήτη: Ποια σενάρια «βλέπει» ο ιατροδικαστής - Χωρίς δικηγόρο ο 27χρονος

Δολοφονία βιολόγου στην Κρήτη: Ποια σενάρια «βλέπει» ο ιατροδικαστής - Χωρίς δικηγόρο ο 27χρονος
EUROKINISSI

Τις δυσκολίες της ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού της 60χρονης Σούζαν Ίτον περιέγραψε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης.

Αρχικά, ανέφερε ότι η σορός ήταν σε αποσύνθεση και γι΄ αυτό οι εργαστηριακές έρευνες γίνονται με μεγάλη προσοχή, ώστε να διευκρινιστούν με ακρίβεια οι συνθήκες θανάτου της άτυχης γυναίκας. Κατά τον ίδιο, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο σενάρια.

Τα δύο σενάρια

Το πρώτο -και πιο ακραίο- σενάριο για τη δολοφονία της 60χρονης βιολόγου, όπως είπε ο κ. Παπαδομανωλάκης, είναι ο θάνατος να προκλήθηκε «από ασφυξία θέσης». Ο ιατροδικαστής εξήγησε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί αν ήταν ζωντανή την ώρα που την έριξε από την τρύπα στο σπήλαιο. Σε αυτό το σενάριο ο θάνατος θα μπορούσε να επέλθει λόγω των καταγμάτων που υπέστη και τη στάση (θέση) που είχε το σώμα της.

«Εύχομαι να μην ισχύει κάτι τέτοιο. Θα ήταν απάνθρωπο, ακραίο να πεθάνει αβοήθητη» σχολίασε ο Αντώνης Παπαδομανωλάκης.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται για τη δολοφονία της Σούζαν Ιτον είναι η ασφυξία να προκλήθηκε από απόφραξη των αναπνευστικών οδών.

Σημειώνεται ότι από τα πρώτα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι τρεις ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό δείχνει να απομακρύνεται η εκδοχή της δολοφονίας διά στραγγαλισμού.

«Δεν ήταν άμεσος ο θάνατος, είχε τις αισθήσεις της»

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή «ο θάνατος της άτυχης γυναίκας δεν ήταν άμεσος». Κατά τον ίδιο, δεν ανιχνεύτηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, το πιθανότερο είναι να είχε πλήρη συναίσθηση των όσων συνέβαιναν.

Ο κ. Παπαδομανωλάκης τόνισε επιπλέον ότι από τη νεκροψία που έγινε κατά την έρευνα της υπόθεσης δολοφονίας διαπιστώθηκε ότι οι κακώσεις που είχε στον θώρακα και τα σπασμένα πλευρά δεν ήταν θανατηφόρα. Επίσης μη θανατηφόρα, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν και «τα τραύματα από αιχμηρό όργανο, πιθανώς μαχαίρι ή αιχμηρό τμήμα οχήματος» που βρέθηκαν στη σορό της Σούζαν Ιτον.

Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε τα χτυπήματα από το αυτοκίνητο του δράστη, ωστόσο διέψευσε ότι την πάτησε με τα λάστιχα του οχήματος.

Συντετριμμένη η οικογένεια της Ίτον

Την ίδια ώρα σοκαρισμένη είναι η οικογένεια της άτυχης γυναίκας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο σύζυγος της άτυχης βιολόγου ενημερωνόταν σε καθημερινή βάση για την εξέλιξη των ερευνών.

Όταν εντοπίστηκε και ομολόγησε ο δράστης, ο επικεφαλής των ερευνών τον κάλεσε για τον ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Ο άνδρας θέλησε να μάθει το κίνητρο του δράστη, όταν, όμως πληροφορήθηκε πως η σύζυγός του έπεσε θύμα βιασμού έδωσε το ακουστικό του τηλεφώνου στην αδελφή του θύματος και ξέσπασε σε λυγμούς.

Όπως έγινε γνωστό χθες, ο 27χρονος, αρχικά, χτύπησε με το αυτοκίνητό του δύο φορές την άτυχη γυναίκα, η οποία έκανε τζόκινγκ στoν δρόμο από Κολυμπάρι προς το μνημείο των Πεσόντων κατά τη Μάχη της Κρήτης Ευέλπιδων, με σκοπό να την ακινητοποιήσει και όταν αυτή προσπάθησε να αντισταθεί της έφραξε τους αεραγωγούς σε μύτη και στόμα με τα χέρια του.

Στη συνέχεια, την έβαλε στο πόρπμαγκάζ του αυτοκινήτου του, τη βίασε και, αμέσως μετά, τη μετέφερε στη σπηλιά στην περιοχή του Μάλεμε, όπου και βρέθηκε νεκρή πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της.



Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του 27χρονου

Τα δεδομένα στην υπεράσπιση του 27χρονου καθ’ομολογίαν δολοφόνου της Σούζαν Ίτον αλλάζουν, καθώς παραιτήθηκε ο συνήγορός του, Μάρκος Περράκης.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr σε δημοσίευμά του, η οικογένεια του 27χρονου είχε ζητήσει από τον γνωστό δικηγόρο των Χανίων να αναλάβει την υπεράσπιση του, ωστόσο, νωρίς το πρωί μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων όπου και παραιτήθηκε.

Ερωτηθείς ο κος Περράκης για το εάν έλαβε γνώση της δικογραφίας, είπε πως δεν πήρε ποτέ τον φάκελο στα χέρια του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής μετά από την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε, ενώ σε βάρος του έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, βιασμό και οπλοφορία.

Αν κανείς από τους δικηγόρους της Κρήτης δεν θελήσει να αναλάβει την υπεράσπιση του θα του οριστεί από την εισαγγελία.

Σοκαρισμένοι οι δύο σπηλαιολόγοι που βρήκαν νεκρή τη βιολόγο

Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες περιέγραψαν οι δύο σπηλαιολόγοι από την Κρήτη πώς βρήκαν το πτώμα της Αμερικανίδας βιολόγου στη σπηλιά στο Μάλεμε.

Κρήτη: Σοκαρισμένοι οι δύο σπηλαιολόγοι που βρήκαν νεκρή τη βιολόγο

Οι δύο άντρες μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN. «Κάποιοι έλεγαν ότι είναι κούκλα. Μετά είδα τα παπούτσια, λέω δεν είναι κούκλα. Μετά το σοκ, βγήκαμε έξω», λέει ο ένας σπηλαιολόγος με τον δεύτερο να συνεχίζει: «Κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να ανεβούν οι παλμοί δεν άκουγες, δεν έβλεπες».

Οι δύο άντρες, ερασιτέχνες σπηλαιολόγοι, ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι είδαν την 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγο νεκρή. Οι δύο φίλοι εδώ και αρκετά χρόνια εξερευνούν καταφύγια. «Πετάξαμε τον φακό και είδαμε... Πτώμα ήταν. Δεν το καταλάβαμε στην αρχή. Δεν το παραδεχόταν ο εαυτός μας», λέει ο ένας. Ο δεύτερος συνεχίζει: «Το μυρίζαμε το πτώμα. Δεν μείναμε πάνω από 20 δευτερόλεπτα. Δεν αντέχαμε. Πάθαμε σοκ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ