Κώστας Αρβανίτης: Σήμερα η κηδεία του ήρωα - ψαρά
Πηγή: Facebook

Το απόγευμα της Τρίτης θα κηδευτεί ο ήρωας - ψαράς, Κώστας Αρβανίτης, που έσωσε δεκάδες ανθρώπους από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Η κηδεία του, συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα, στις 17:00, στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην πλατεία Χαλανδρίου.

Ο Κώστας Αρβανίτης έφυγε από τη ζωή στα 70 του χρόνια.

Η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου:

«Ο Κώστας Αρβανίτης θα αποτελεί παράδειγμα προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Κατόπιν συνεννόησης της κυβέρνησης με την οικογένειά του, η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Φώναζε με όση δύναμη του είχε μείνει»

Η σύζυγος του ήρωα - ψαρά περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που είχε ζήσει τότε.

Ο κ. Αρβανίτης όταν είδε τους καπνούς να σκεπάζουν την περιοχή, αγνόησε τους δυνατούς ανέμους, πήρε τη γυναίκα του, τον γιο του και τον ναύτη του και βγήκαν στη φουρτουνιασμένη θάλασσα να αναζητήσουν την Κατερίνα που είχε πέσει στο νερό για να γλιτώσει από τις φλόγες.

«Ο καπετάν Κώστας ήταν άρρωστος, όμως φώναζε με όση δύναμη του είχε αφήσει ο καρκίνος που τον ταλαιπωρούσε» λέει η σύζυγός του, Χρύσα.

«Αυτό ήταν ο Κώστας, ένας καπετάνιος. Σε όλη του την ζωή. Στην οικογένειά του, στην δουλειά του! Έμπαινε μπροστά. Ήταν γεμάτη η ζωή μας, μια περιπέτεια. Σίγουρα είχε και άλλα πράγματα να ζήσει αλλά και μέχρι εδώ ήταν εντάξει! Δεν πρόκειται να τον ξεχάσουμε ποτέ», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Χρύσα Αρβανίτη.

Περιγράφοντας εκείνη τη δραματική μέρα η σύζυγος του καπετάνιου αναφέρει πως:

«Ήταν άρρωστος. Δεν είχε γίνει καλά. Κατεβήκαμε είδαμε τη φωτιά, έτσι ξεκινήσαμε και είδαμε πράγματα που ούτε στην πιο τρελή μας φαντασία, δηλαδή άνθρωποι στη θάλασσα, κραυγές, εκρήξεις».

 

Διαβάστε επίσης