ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία Αίγιο: Διεκόπη η θητεία του 28χρονου

Τραγωδία Αίγιο: Διεκόπη η θητεία του 28χρονου
EUROKINISSI/ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Διεκόπη η θητεία του 28χρονου Σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού, που παρέσυρε και σκότωσε γιαγιά και το εγγονάκι της στο Αίγιο, όπως ανακοίνωσαν οι δικηγόροι του.

Οι γιατροί διέγνωσαν βαριά κατάθλιψη, απόφαση που οδήγησε τελικά στην διακοπή της θητείας του.

Όπως τονίζουν οι Αλ. Κούγιας και Ιω. Σαμέλης, μέχρι σήμερα ο 28χρονος οδηγός νοσηλεύεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών λόγω «λόγω της βαρύτατης καταθλίψεώς του οι θεράποντες ιατροί αποφάσισαν ότι είναι αδύνατον να επιτελέσει τα καθήκοντά του στην ευαίσθητη θέση, στην οποία υπηρετούσε, και διέκοψαν τη θητεία του για έξι μήνες, ώστε είτε νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο είτε παρακολουθούμενος από ιατρούς να αποθεραπευτεί και να επανέλθει, για να ολοκληρώσει τα στρατιωτικά του καθήκοντα».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, ζητούν «να σταματήσει αυτή η ακραία επιθετικότητα» εναντίον του εντολέα τους.

Υπογραμμίζουν δε, πως «έχει διαπράξει ένα εξ αμελείας αδίκημα, ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο και ότι μέχρι την ημέρα που προκάλεσε αυτή την τραγωδία με την αμέλειά του, το Πολεμικό Ναυτικό, στην υπηρεσία του οποίου δεν έχει ούτε ένα πειθαρχικό αδίκημα, του εμπιστεύθηκε να διαχειρίζεται πολεμικό πλοίο, του οποίου η αξία είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».

Επαναλαμβάνουν δε, πως ο 38χρονος ποτέ δεν θέλησε να διαφύγει από τις Αρχές αλλά «προσπάθησε να αυτοκτονήσει» -κάτι που είχε άλλωστε υποστηρίξει και ο κ. Σαμέλης και στο CNN Greece.

«Τον έσωσε η μητέρα του ειδοποιώντας την αστυνομία και μη γνωρίζοντας ακριβώς τι είχε προηγηθεί» τονίζει η ανακοίνωση των δικηγόρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ