Στο ΣτΕ θα προσφύγει το ΚΕΘΕΑ για την προάσπιση του αυτοδιοίκητου
Πηγή: INTIME NEWS

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων προκειμένου να μην περάσει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία απειλεί το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση του Κέντρου, την Κυριακή (13/10/2019).

Στην προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του ΚΕΘΕΑ, η οποία αποτελεί το ανώτατο θεσμικό του όργανο και την πεμπτουσία της αυτοδιοίκησής του, αποφασίστηκε η συνέχιση της θητείας του εκλεγμένου κατά τις 15/10/17 άμισθου Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Οργανισμού, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις. Επιπλέον, η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το ΔΣ να προσφύγει εκ μέρους του ΚΕΘΕΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).

Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση με ψήφισμά της δέσμευσε ομόφωνα όλα τα θεσμικά όργανα του ΚΕΘΕΑ να διαφυλάξουν το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού και τη δυνατότητά του να εκλέγει το Διοικητικό του Συμβούλιο από τη βάση. Στο ίδιο πνεύμα, ψήφισε επίσης ομόφωνα τον Ορισμό Επιτροπής Υποστήριξης του έργου και των αρχών του ΚΕΘΕΑ, η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους όλων των μερών που συγκροτούν τη Γενική Συνέλευση.

Στη Γενική Συνέλευση εκπροσωπούνται ισότιμα με δικαίωμα ψήφου τα μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων στη φάση της επανένταξης, οι Σύλλογοι Οικογένειας, η κοινωνία (επίτιμα μέλη ΔΣ) και οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ.

Οι κινητοποιήσεις του ΚΕΘΕΑ συνεχίζονται. Την Τετάρτη (16/10/2019), ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ διοργανώνει συναυλία στην Πλατεία Συντάγματος, στις 18:30.

Διαβάστε επίσης