ΕΛΛΑΔΑ

Στο λιμάνι του Πειραιά δύο πλοία με συνολικά 284 πρόσφυγες και μετανάστες

Στο λιμάνι του Πειραιά δύο πλοία με συνολικά 284 πρόσφυγες και μετανάστες
INTIME NEWS / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στο λιμάνι του Πειραιάκατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ», μεταφέροντας 46 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μυτιλήνη και 151 από τη Χίο.

Στις 08:05 αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «BLUE STAR 2», μεταφέροντας 25 πρόσφυγες και μετανάστες από την Κω και 62 από τη Λέρο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι μετανάστες και πρόσφυγες και στις δύο περιπτώσεις αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας της χώρας.

Κουμουτσάκος: 40.000 πρόσφυγες και μετανάστες το τελευταίο τετράμηνο

Την ίδια στιγμή, πάντως, το προσφυγικό αναδεικνύεται σε μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση, γεγονός που αποτυπώνεται στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Μιλώντας την Κυριακή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε πως «Το τελευταίο τετράμηνο είχαμε 40.000 αφίξεις προσφύγων και μεταναστών».

Σχολιάζοντας, εξάλλου, τις αντιδράσεις κατοίκων ως προς την έλευση προσφύγων και μεταναστών τόσο στα νησιά όσο και στην ενδοχώρα, ο κ. Κουμουτσάκος είπε: «Η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών είναι καθήκον της πολιτείας. Τίποτα δεν μπορεί να επιβάλλεται στις τοπικές κοινωνίες. Για να έχουμε όμως την στήριξη των τοπικών κοινωνιών πρέπει να συνομιλούμε μαζί τους συνέχεια ακατάπαυστα».

«H ενημέρωση προκύπτει από την ανάγκη να δειχθεί από όλους μας η έγκαιρη αλληλεγγύη στις συνοριακές περιοχές της χώρας που δέχονται το πρώτο κύμα.Το ζήτημα είναι μεγάλο και είναι εδώ για να μείνει. Γι' αυτό χρειαζόμαστε αντοχή. Θα μετρηθούμε όλοι στο αν σε ένα ζήτημα που έχει εθνική διάσταση είμαστε όλοι μαζί», ανέφερε - μεταξύ άλλων - ο Γιώργος Κουμουτσάκος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ