ΕΛΛΑΔΑ

Ρατσιστικό μπάρμπεκιου με μικρή συμμετοχή στα Διαβατά

Ρατσιστικό μπάρμπεκιου με μικρή συμμετοχή στα Διαβατά
ΙΝΤΙΜΕ/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τεταμένο είναι το κλίμα στα Διαβατά σήμερα, όπου διοργανώθηκαν παράλληλα το πολυσυζητημένο ρατσιστικό «μπάρμπεκιου κατά των λαθρομεταναστών» αλλά και αντιφασιστική συγκέντρωση.

Το μπάρμπεκιου, που προκάλεσε πολιτική «θύελλα» στη Βουλή και την παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου, δεν είχε τελικά την απήχηση που ήθελαν οι διοργανωτές -οι «Ενωμένοι Μακεδόνες».

Ο κόσμος που βρέθηκε στο σημείο της «εκδήλωσης» -σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων περίπου από τη δομή μεταναστών και προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου- ήταν ελάχιστος.

Υπήρχε, όμως, μια παρουσία που αναμένεται να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες – αυτή του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» τον πρώην γαλάζιο βουλευτή και περιφερειάρχη να τρώει σουβλάκι στην αμφιλεγόμενη διαμαρτυρία και να συζητά με τους παρευρισκόμενους.

Την ίδια ώρα, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία, με τους διαδηλωτές να κρατούν πανό που έγραφαν: «Ανοίξτε τα σύνορα» και «Κλείστε τα στρατόπεδα».

Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλοντας το μπάρμπεκιου και ζητώντας την πραγματική στήριξη στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Την Παρασκευή ο Γιώργος Κουμουτσάκος «άδειασε» και επίσημα τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο οποίος εμμέσως είχε καλύψει το μπάρμπεκιου των «Ενωμένων Μακεδόνων», ακολουθώντας τη γραμμή που «χάραξε» η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Προσυπογράφω, συμφωνώ και τονίζω τη θέση της κ. Μπακογιάννη. Αυτή είναι η θέση μου ως αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Κι επειδή οι γραφικότητες πρέπει κάποτε να τελειώνουν. Ούτε με σουβλάκια, ούτε με μπύρες, ούτε με κοψίδια ασκείται μεταναστευτική πολιτική», είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ