Κατερίνη: Αγωνία για την 17χρονη που εξαφανίστηκε μαζί με τη μητέρα της - Η έκκληση του πατέρα

Κανένα σημείο ζωής δεν έχουν δώσει από τις 8 Νοεμβρίου η 17χρονη Μαρία - Ιωάννα και η μητέρα της. Οι δυο τους εξαφανίστηκαν από το σπίτι τους στην Κατερίνη και όποιες μαρτυρίες έφτασαν στις Αρχές ερευνήθηκαν άμεσα, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα.

Ο πατέρας της 17χρονης και σύζυγος της γυναίκας, δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του ANT1: «Το ζήτημα είναι ότι ήταν σε μία διένεξη εδώ έξω με έναν πελάτη του καφενείου, το αυτοκίνητο είχε πρόβλημα και χάσαμε τα ίχνη τους. Δεν υπάρχει κάποια εκτίμηση, με την αστυνομία έχουμε πιάσει όλες τις περιπτώσεις που θα μπορούσε να γίνει κάτι και δεν έχουμε καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα».

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους. «Αυτό κάνουμε, φιλενάδες, φίλους, γνωστούς, συγγενείς, τα πάντα εδώ και μία εβδομάδα, από την Παρασκευή, το Σάββατο, την Κυριακή. Σε όλη την Ελλάδα, βαδίζουμε στα τυφλά», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Διοικητής Π.Υ. Κατερίνης Βαγγέλης Φαλάρας τόνισε ότι «άμεσα κινητοποιήθηκε μία ομάδα ατόμων και με τη βοήθεια ενός drone συνέδραμαν στο έργο της αναζήτησης και την περιοχή που υπέδειξε η ελληνική αστυνομία».

Η έκκληση του πατέρα

Η μητέρα και το κορίτσι έχουν εξαφανιστεί χωρίς να πάρουν μαζί τους ρούχα ή χρήματα.

Ο πατέρας της 17χρονης απευθύνει έκκληση:

«Η κόρη μου έχει το χαρακτηριστικό ότι περπατάει υποβασταζόμενη από περπατούρα. Να έχουν το νου τους, μία πληροφορία, κάτι από αγρότες από κυνηγούς μήπως έχουν πέσει κάπου γιατί η πορεία που πήρε το αυτοκίνητο είναι προς το χωριό μου προς την Ελασσόνα. Έχω το πατρικό μου εκεί, είναι η μητέρα μου, υπέθεσα μήπως πήγαν προς τα εκεί». 

Παράλληλα, στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» σήμανε συναγερμός μήπως εντοπιστεί το μπλε Mazda 323 μοντέλο του 2000 με αριθμό κυκλοφορίας ΥΡΙ–8456 που οδηγούσε η μητέρα.

Την ίδια ώρα, το «Χαμόγελο του παιδιού» προέβη στην ενεργοποίηση του συναγερμού Amber Alert κατόπιν συναίνεσης των αστυνομικών Αρχών.

Στη δημοσιότητα δόθηκε μια νέα αφίσα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου όπως το κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Ο σύζυγος και πατέρας διευκρίνισε ότι το αυτοκίνητο είχε εντοπιστεί την πρώτη μέρα της εξαφάνισης στον παλιό δρόμο που οδηγούσε στην Ελασσόνα.

Η Σία Κακαρούμπα, κοινωνική λειτουργός του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και συντονίστρια στην ευρωπαϊκή γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000, είπε πως το «Χαμόγελο» δεν ενημερώθηκε άμεσα για την εξαφάνιση της Μαρίας – Ιωάννας, αλλά μετά από τέσσερις ημέρες.

Η μαθήτρια έχει ύψος 1.55, ζυγίζει 50 κιλά, έχει καστανά μαλλιά και γαλάζια μάτια και χρησιμοποιεί περιπατητήρα, γνωστό ως «Π», χρώματος μπλε.

Διαβάστε επίσης