ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Ζάκυνθος - Λέκκας στο CNN Greece: Η δόνηση ήταν πολύ αισθητή

Σεισμός Ζάκυνθος - Λέκκας στο CNN Greece: Η δόνηση ήταν πολύ αισθητή
INTIME NEWS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ

Καθησυχαστικός ως προς την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας, μετά τη δόνηση των 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 19:47 18 χλμ. νότια της Ζακύνθου, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, σε δήλωσή του στο CNN Greece.

Όπως σημείωσε ο κ. Λέκκας, «το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο νότια του Κεριού. Ο σεισμός ήταν έντονα αισθητός σε όλη τη Ζάκυνθο. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου».

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ επισήμανε ότι «είναι πολύ νωρίς να γνωρίζουμε, εάν επρόκειτο για τον κύριο σεισμό», ωστόσο σημείωσε πως δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή κατά το παρελθόν έχει εμφανίσει «πλούσια» σεισμική δραστηριότητα.

«Ταρακουνήθηκε» η Ζάκυνθος

Ο σεισμός των 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 19:47 σε περιοχή του Ιονίου, και συγκεκριμένα στον θαλάσσιο χώρο 18 χιλιόμετρα νότια της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 28,2 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στους κατοίκους του νησιού, ενώ για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές.

seismos zakynthos

ΔΗΜΟΦΙΛΗ