ΕΛΛΑΔΑ

Το SMS των ελληνικών αρχών προς τους μετανάστες: Μην περνάτε τα σύνορα

Το SMS των ελληνικών αρχών προς τους μετανάστες: Μην περνάτε τα σύνορα
Twitter

Γραπτό μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα προσφύγων και μεταναστών που σκοπεύουν να επιχειρήσουν να περάσουν παράνομα τα ελληνοτουρκικά σύνορα αποστέλλουν οι ελληνικές αρχές.

Όπως αναφέρει το SMS, η Ελλάδα ενιχύει τα μέτρα ασφαλείας των συνόρων της στο μέγιστο και προειδοποιεί μετανάστες και πρόσφυγες να μην επιχειρήσουν να περάσουν παράνομα τα σύνορα.

Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα πρόσφορα μέσα για την ενημέρωση των ανθρώπων που παρακινούμενοι από fake news κινούνται ή συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία των ανατολικών μας συνόρων. Σε αυτό το πλαίσιο αξιοποιούμε τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων στα σύνορα ώστε να ενημερωθούν οι συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες».

Αναλυτικά το μήνυμα στα Ελληνικά:

«Από την Ελληνική Δημοκρατία: Η Ελλάδα αυξάνει τα μέτρα φύλαξης των συνόρων στο μέγιστο βαθμό. Μην αποπειραθείτε να περάσετε παράνομα τα ελληνικά σύνορα».

Η νύχτα που πέρασε ήταν ιδιαίτερα τεταμένη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με τις ελληνικές Αρχές να αποτρέπουν τη είσοδο σε συνολικά 9.927 άτομα σε όλο τον Έβρο. Οι συλλήψεις ήταν δεκάδες, ενώ χαρακτηριστικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι ότι ορισμένοι επιχείρησαν να περάσουν τον φράχτη στην περιοχή ακόμη και με σκάλες.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης του ΟΗΕ γνωστοποίησε ότι είναι τουλάχιστον 13.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος των 212 χιλιομέτρων των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο live blog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ