ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε Ηλεία και Πάτρα για την εξάπλωση του ιού

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε Ηλεία και Πάτρα για την εξάπλωση του ιού
ΙΝΤΙΜΕ

Αντιμέτωπες με μια σοβαρή πρόκληση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές της χώρας, μετά από τη διάγνωση του 66χρονου συνταξιούχου εκπαιδευτικού από την Ηλεία. 

Αυτό που φαίνεται να ανησυχεί τους ειδικούς δεν είναι πως διεγνώσθη με τον ιό και η σύζυγός του αλλά πως ο άνδρας είχε απευθυνθεί σε δύο νοσοκομεία -της Αμαλιάδας και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και μάλιστα είχε νοσηλευθεί σε θάλαμο παθολογικής κλινικής πριν αποδειχθεί εργαστηριακά ότι είχε προσβληθεί από τον ιό.

Το πρωί της Πέμπτης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας επιβεβαίωσε το 10ο κρούσμα του ιού στη χώρα μας, κάνοντας λόγο για άτομο που είχε έρθει σε στενή επαφή με τον 66χρονο άνδρα, ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε Αίγυπτο και Ισραήλ και νοσηλεύεται με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού στην Πάτρα.

Ειδικοί λοιμωξιολόγοι πραγματοποιούν από χθες εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του άνδρα, αρχής γενομένης με τους 52 συνταξιδιώτες του αλλά και το προσωπικό του νοσοκομείου που είχε έρθει σε επαφή μαζί του κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας νοσηλεύτηκε σε ξεχωριστό θάλαμο, ωστόσο δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας καθώς δεν εκτιμήθηκε πως επρόκειτο για ύποπτο κρούσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν την Τετάρτη στην Αμαλιάδα ενώ εκλήθησαν στο νοσοκομείο του Ρίου και οι συνταξιδιώτες του ένατου ασθενούς. Σε κατ' οικον περιορισμό θα παραμείνουν για 14 ημέρες και 15 άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Σταματούν οι εφημερίες της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αμαλιάδας

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο διοικητής του νοσοκομείου της Αμαλιάδας, Χρήστος Χριστόπουλος, ανακοίνωσε πως σταματούν οι εφημερίες της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον διοικητή, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται, το προσωπικό έχει μπει σε καραντίνα με απόφαση του κλιμακίου του ΕΟΔΥ που βρίσκεται από την Τετάρτη στην Αμαλιάδα.

Ως εκ τούτου, όπως είπε ο διοικητής, τα άκρως επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Όσον αφορά στην διαχείριση του ένατου κρούσματος κορωνοϊού, ο Χρήστος Χριστόπουλος είπε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ για αυτές τις περιπτώσεις.

Διαμορφώνεται η οφθαλμολογική κλινική στο Ρίο

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, η οφθαλμολογική κλινική στο Ρίο διαμορφώνεται έτσι ώστε να νοσηλεύσει τυχόν περιστατικά.

Σημειώνεται ότι δεν είχε νοσηλευόμενους οφθαλμολογικούς ασθενείς.

Όσον αφορά τις εφημερίες, σήμερα και την Κυριακή εφημερεύει όπως ήταν προγραμματισμένο το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και το Σάββατο το Ρίο.

Η μόνη αλλαγή είναι η εφημερία της Παρασκευής, οπότε και θα εφημερεύει ο «Άγιος Ανδρέας» αντί για το Ρίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ