ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Αναστολή των εξετάσεων για διπλώματα οδήγησης για 14 ημέρες

Κορωνοϊός: Αναστολή των εξετάσεων για διπλώματα οδήγησης για 14 ημέρες
INTIME

Τουλάχιστον 14 ημέρες θα πρέπει να περιμένουν όσοι θέλουν να δώσουν εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης, καθώς ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε αναστολή της διαδικασίας για την πρόληψη της εξάλειψης του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, αναστέλλονται όλες οι εξετάσεις που έχουν να κάνουν με την απόκτηση άδειας οδήγησης, μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων, ειδικής άδειας ταξί και κάθε άλλου είδους εξέτασης που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Στη σχετική δήλωσή του, ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει πως θεωρεί αυτονόητο πως «στο πλαίσιο της εθνικής κινητοποίησης οφείλουν να διακόψουν κάθε είδους θεωρητικού μαθήματος όλες οι σχολές οδηγών (ΚΘΕΥΟ Κέντρα Θεωρητική Εκπαίδευσης Υποψηφίων Οδηγών) που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αττικής».

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει σειρά μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, με πιο πρόσφατο το κλείσιμο όλων των παιδικών σταθμών, σχολικών μονάδων και πανεπιστημίων -δημόσιων και ιδιωτικών.

Το μέτρο αυτό συνοδεύεται και από την αυστηρή σύσταση στους γονείς «να περιορίσουν τις εξόδους των παιδιών τους» κάτι που και οι ίδιοι οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι «δεν είναι εφικτό, αλλά καλό είναι οι γονείς τους να προσπαθήσουν να τα πείσουν να πειθαρχήσουν».

Το επόμενο διάστημα αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων του ιού στη χώρα μας, καθώς η επιδημία πλησιάζει την επόμενη φάση της.

Ήδη έχουν καταγραφεί 89 επιβεβαιωμένα κρούσματα -τέσσερα εκ των οποίων «ορφανά».

Τα «ορφανά» αυτά κρούσματα, δηλαδή αυτά που δεν έχουν ιστορικό έκθεσης ούτε μπορούν να ιχνηλατηθούν, προκαλούν προβληματισμό στις αρμόδιες Αρχές.

Σήμερα, μάλιστα, αναμένεται να ανακοινωθούν και νέα μέτρα, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα αναμένεται να αποσαφηνιστούν τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων – γονέων και μη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ