ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Κορωνοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπως ανακοινώθηκε από την ίδια την κρατική τηλεόραση.

«Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού παρουσιάστηκε σήμερα και σε εργαζόμενο της ΕΡΤ και συγκεκριμένα στο τμήμα ροής στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Άμεσα η διοίκηση της εταιρείας ήλθε σε επαφή με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Γίνεται ήδη ιχνηλάτηση των προσώπων που έχουν έρθει σε στενή επαφή με τον νοσούντα», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΡΤ.

«Παράλληλα και βάσει των οδηγιών των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, δόθηκε εντολή σε ειδικό συνεργείο να απολυμάνει το χώρο, ενώ η υπηρεσία χορηγεί ήδη όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που έχει προμηθευθεί τις τελευταίες εβδομάδες (μάσκες, γάντια κλπ) για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους που παρουσιάστηκε το περιστατικό», προσέθετε η ανακοίνωση της ΕΡΤ.

«Σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ, η διοίκηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, με απόλυτη προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων και δευτερευόντως την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ, όπως επιτάσσει ο θεσμικός ρόλος της», κατέληξε η ίδια ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για το κρούσμα

«Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Σήμερα παρουσιάστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού σε συνάδελφο που εργάζεται στη ροή στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Άμεσα η διοίκηση της εταιρείας ήρθε σε επαφή με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται ήδη ιχνηλάτηση των προσώπων που έχουν έρθει σε στενή επαφή με τον νοσούντα. Παράλληλα, ειδικό συνεργείο απολυμαίνει τον χώρο της ροής βάσει των οδηγιών των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, ενώ η υπηρεσία χορηγεί όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους που παρουσιάστηκε το περιστατικό.

Από σήμερα, όλοι οι συνάδελφοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες δεν θα προσέρχονται στην υπηρεσία μέχρι νεωτέρας. Με μέριμνα των αρμόδιων στελεχών της εταιρείας, η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού ήδη ενημερώνεται τόσο για τους συναδέλφους που ανήκουν στην προαναφερθείσα κατηγορία, όσο και για το προσωπικό το οποίο μπορεί με την άδεια των προϊσταμένων τους να εργαστεί οίκοθεν.

Η διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ, θα προβεί και σε περαιτέρω ενέργειες που πιθανώς χρειασθούν, με απόλυτη προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων και δευτερευόντως την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ, όπως επιτάσσει ο θεσμικός ρόλος της. Υπενθυμίζουμε για μία ακόμα φορά την αναγκαιότητα λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας που είναι πλέον σε όλους γνωστά.

Η κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία, καθώς ο πανικός κάθε άλλο παρά βοηθά.

Διευθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ