ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Συνολικά έξι τα κρούσματα στην Καστοριά

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Συνολικά έξι τα κρούσματα στην Καστοριά
INTIME NEWS

Σε πέντε ανέρχονται τα νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή της Καστοριάςεκ των οποίων τα τέσσερα θεωρούνται «ορφανά» για την ώρα, ενώ σε εξέλιξη είναι η προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών των ασθενών. 

Χθες, Τετάρτη, είχε επιβεβαιωθεί το πρώτο θετικό κρούσμα στον Covid-19.

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς, ζήτησε περισσότερα νοσοκομεία αναφοράς, «γιατί το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο δεν μπορεί να ανταποκριθεί».

«Ο Ιατρικός Σύλλογος ενημέρωσε όταν επέστρεψαν οι γουναράδες από το Μιλάνο. Είναι στο κόκκινο η Καστοριά σε σχέση με τον πληθυσμό. Η αναλογία με τον πληθυσμό δείχνει ότι είναι πολλά τα έξι κρούσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας νωρίτερα στο Antennes FM της Καστοριάς, σημείωσε ότι δεν μπορεί να ελεγχθεί η διασπορά.

«Υπάρχουν κρούσματα που πιθανόν έχουν έρθει από Ιταλία και πιθανόν άλλα από Αγίους Τόπους αλλά δεν έχει βρεθεί το κρούσμα μηδέν».

Η περιφερειακή σύμβουλος και γιατρός του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, Δέσποινα Κοζατζάνη, ανέφερε σε δηλώσεις ότι γίνεται έλεγχος σε τρεις εργαζόμενους του νοσοκομείου και κάλεσε τους κατοίκους που προσέρχονται στο νοσοκομείο να μη φοβούνται να πουν την αλήθεια.

«Όντας στο Νομό της Καστοριάς υπάρχει μια μορφή bulling σε αυτούς που έχουν έρθει από το εξωτερικό. Το bulling είναι επικίνδυνο. Στο τέλος θα είμαστε άτομα υψηλού κινδύνου και δεν θα τολμάμε …».

Κρούσμα και στην Κρήτη

Νωρίτερα, καταγράφηκε και το πρώτο κρούσμα του ιού στην Κρήτη, με τοπικές ιστοσελίδες να αναφέρουν πως ο ασθενής είναι ένας 45χρονος .

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του άνδρα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα κρούσματα στο οικοΗρακλειώτηςγενειακό του περιβάλλον ή ανάμεσα σε άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Cretapost.gr, ο ασθενής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον γιατρό του και στη συνέχεια επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Μετά τη λήψη δείγματος, ο 45χρονος επέστρεψε σπίτι του όπου θα παραμείνει για τις επόμενες 15 ημέρες.

Κατά την ίδια ιστοσελίδα, ο ασθενής είναι καλά στην υγεία του και απύρετος. Εμφανίζει μόνο βήχα και σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών του ΠΑΓΝΗ θα παραμείνει σε καραντίνα και θα ακολουθήσει τις οδηγίες που του έχουν δώσει.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας είχε επισκεφθεί προ ημερών την Αθήνα και την Ακρόπολη στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Σε όσους βρέθηκαν με τον 45χρονο σε απόσταση ενός μέτρου για περισσότερο από 15 λεπτά έχουν δοθεί οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ