ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Διοικητικά πρόστιμα σε όσους επιστρέφουν Ελλάδα και «σπάνε» την υποχρεωτική καραντίνα

Κορωνοϊός: Διοικητικά πρόστιμα σε όσους επιστρέφουν Ελλάδα και «σπάνε» την υποχρεωτική καραντίνα
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Διοικητικά πρόστιμα θα επιβάλλονται σε όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν στην Ελλάδα και παραβιάζουν την υποχρεωτική καραντίνα των 14 ημερών που τους έχει επιβληθεί λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ταξιδιώτες θα είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώνουν μια έντυπη ειδική φόρμα κατά τη διάρκεια της πτήσης τους στην οποία και θα αναγράφουν την τοποθεσία στην οποία θα βρίσκονται κατά τη διάρκεια των 14 ημερών.

Οι αρμόδιες Αρχές θα προχωρούν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους και όπου διαπιστώνουν ότι τα άτομα παραβίασαν την καραντίνα και δεν βρίσκονται στο συγκεκριμένο χώρο, θα επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα.

Η καραντίνα για άτομα που έρχονται από το εξωτερικό αποτελεί, σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα, βασικό όπλο για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού και οι Αρχές είναι αποφασισμένες να το εφαρμόσουν.

Επίσης, όλοι οι ταξιδιώτες θα βγαίνουν από συγκεκριμένη πύλη του αεροδρομίου -ανάλογα με τη χώρα από την οποία επιστρέφουν- και εκεί θα τους παραχωρείται έντυπο υλικό με συμβουλές και οδηγίες που θα πρέπει να εφαρμόσουν κατά τη διάρκεια των 14 ημερών καραντίνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ