ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Θετικό στον ιό βρέφος 7,5 μηνών από τη Ρόδο

Κορωνοϊός: Θετικό στον ιό βρέφος 7,5 μηνών από τη Ρόδο
PIXABAY

Βρέφος 7,5 μηνών βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό ύστερα από εξετάσεις που έγιναν κατά την νοσηλεία του στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Είναι το πρώτο κρούσμα κορονοϊού που διαπιστώνεται στο νησί της Ρόδου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το μωρό μεταφέρθηκε τις προηγούμενες μέρες στο νοσοκομείο του νησιού από τους γονείς του με συμπτώματα ίωσης και στην παιδιατρική κλινική ελήφθησαν δείγματα για να γίνει η σχετική εξέταση, η οποία έδειξε ότι ήταν θετική.

Στην οικογένεια, είχαν δοθεί εντολές από το νοσοκομείο να παραμείνει σε κατ΄ οίκον περιορισμό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης.

Τα συμπτώματα που είχε το παιδί ήταν ήπια, αλλά επειδή είχε ανεβάσει πυρετό, βάση του πρωτοκόλλου που τηρείται έπρεπε να ακολουθηθεί διαδικασία ελέγχου με το ειδικό τεστ για τον κορωνοϊό.

Αμέσως ενημερώθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου, Γρηγόρης Ρουμάνης και οι αρμοδιες αρχές ενώ ξεκίνησε ήδη διαδικασία εφαρμογής των μέτρων για την ανακοπή της διασποράς του ιού.

Σημειώνεται πως στα 892 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα καθώς όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας καταγράφηκαν 71 νέα.

Την ίδια ώρα, οι νεκροί ανέρχονται στους 26.

Από τους νεκρούς, οι 21 είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες. Παράλληλα, 57 άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και 54 είναι διασωληνωμένοι, ενώ 42 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ