Μήνυμα της ομάδας ΔΙΑΣ στους πολίτες μέσω CNN Greece: Μείνετε σπίτι, είμαστε εμείς εδώ για εσάς
Πηγή: Capture/YouTube

Το δικό τους μήνυμα μέσω του CNN Greece στέλνουν οι αστυνομικοί πρώτης γραμμής της ομάδας ΔΙΑΣ, που παραμένουν στο δρόμο για να προστατεύσουν τους πολίτες σε αυτή την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως θα δείτε, ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ ζητά από τους πολίτες να παραμένουν στο σπίτι και διαβεβαιώνει ότι αυτός και όλοι οι αστυνομικοί θα φροντίσουν για την ασφάλεια των πολιτών, ενώ είναι εκεί να βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειαστούν.

«Βρισκόμαστε στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, όπως βλέπετε είναι ήσυχα τα πράγματα εδώ. Θέλω να παρακαλέσω όλους τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, διότι είμαστε εμείς έξω γι’ αυτούς. Διανύουμε μία κρίσιμη περίοδο, δίνουμε ένα τεράστιο αγώνα όλοι μαζί και για να το ξεπεράσουμε χρειάζεται υπευθυνότητα και κατανόηση από όλους μας. Θα πρέπει να τηρήσουμε αυστηρά το μέτρο του περιορισμού της κίνησης», λένε οι αστυνομικοί στο CNN Greece.

«Ως ομάδα ΔΙΑΣ θέλω να δώσω ένα μήνυμα σε όλη την κοινωνία, στους πολίτες: Είμαστε δίπλα τους και να νιώθουν ασφαλείς».

«Κάθε μέρα περιπολούμε σε όλες τις γειτονιές, στους δρόμους του λεκανοπεδίου και θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή όλοι μας για να ξεπεραστούν τα δύσκολα», καταλήγει ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ.

Περισσότερες από 15.100 οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις

Από την έναρξη του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τη Δευτέρα 23 Μαρτίου έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 15.111 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν στις εξής περιοχές: Στην Αττική 824, στα Ιόνια Νησιά 140, στην Κρήτη 139, στη Θεσσαλονίκη 137, στη Δυτική Ελλάδα 131, στην Πελοπόννησο 108, στην Κεντρική Μακεδονία 85, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 79, στη Θεσσαλία 72, στο Νότιο Αιγαίο 69, στη Στερεά Ελλάδα 56, στην Ήπειρο 35, στο Βόρειο Αιγαίο 34 και στη Δυτική Μακεδονία επτά.

Παράλληλα, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.), παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν χθες δύο παραβάσεις και συνελήφθησαν ισάριθμα άτομα, ένα στην Αττική και ένα στη στη Δυτική Ελλάδα.

Από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη τη χώρα 320 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 328 άτομα.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, «οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

Διαβάστε επίσης