ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα 23.356 άτομα - Ποιοι πολίτες επαναπατρίζονται

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα 23.356 άτομα - Ποιοι πολίτες επαναπατρίζονται
INTIME/ Δελτίο τύπου / POOL

Συνολικά 23.356 συμπολίτες μας -είτε έχουν έρθει από το εξωτερικό είτε αποτελούν στενές επαφές- έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ολόκληρη την επικράτεια, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη του νέου κορωνοϊού στη χώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σημείωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειονότητά τους έχει ολοκληρώσει τα 14ήμερα που όφειλαν, βρίσκονται σε καραντίνα 6.645 που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό και 1.059 στενές επαφές κρουσμάτων.

Μόνο στην Αττική σε καραντίνα βρίσκονται 3.854 άτομα, είτε κατ’ οίκον είτε σε ξενοδοχεία, λόγω επαφών με κρούσματα ή εισόδου στη χώρα.

Ενημέρωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν επαναπατριστεί 2.062 συμπολίτες μας.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός, αυτή τη στιγμή επαναπατρίζονται συμπολίτες μας που είτε χρήζουν άμεσης υγειονομικής φροντίδας η οποία δεν μπορεί να τους παρασχεθεί στον τόπο τους, είτε δεν έχουν που να μείνουν, είτε είναι εγκλωβισμένοι από πτήσεις transit.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε εκ νέου το μήνυμα ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και επισήμανε ότι μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα χωρίς απολύτως καμία χαλάρωση.



Έφτασαν τους 81 οι νεκροί

Αυξήθηκαν κατά δύο οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο με το σύνολό τους να έχει πλέον φτάσει στους 81, όπως γνωστοποίησε ο καθηγητής λοιμωξιλογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ανακοίνωσε επιπλέον 77 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Στην Ελλάδα οι ασθενείς είναι 1.832.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, διασωληνωμένοι παραμένουν 90 ασθενείς, οι 19 εκ των οποίων είναι γυναίκες. Το 72% του συνόλου έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Δέκα άτομα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Αναφορικά με τους θανόντες, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως 23 εκ των 81 είναι γυναίκες, ενώ η μέση ηλικία των νεκρών είναι τα 74 έτη. Το 88% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν περασμένης ηλικίας.

Εκ των 1.832 κρουσμάτων, οι 501 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ ακόμη 679 συνδέονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά έχουν ληφθεί 28.584 κλινικά δείγματα.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ