ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Φωτιά και ένταση στον καταυλισμό προσφύγων της ΒΙΑΛ

Χίος: Φωτιά και ένταση στον καταυλισμό προσφύγων της ΒΙΑΛ
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Michael Varaklas

Επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Χίο και συγκεκριμένα στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών της ΒΙΑΛ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς και στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Αστυνομίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, φωτιά έχει ξεσπάσει στα γραφεία της Υπηρεσίας Ασύλου, καθώς και στην καντίνα που βρίσκεται έξω από το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Σύμφωνα με το politischios.gr για άγνωστη αιτία, μετανάστες έβαλαν φωτιά σε κοντέινερ, έκαψαν κατά πληροφορίες οχήματα και στη συνέχεια σκηνές. Οι μετανάστες εμπόδισαν αρχικά την είσοδο των πυροσβεστικών οχημάτων στο ΚΥΤ, κάτι που καθυστέρησε την κατάσβεση, ενώ αυτή την ώρα επιχειρεί ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Σημειώνεται ότι αργά το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου, μεταφέρθηκε νεκρή από τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στο νοσοκομείο του νησιού 47χρονη αιτούσα άσυλο από το Ιράκ η οποία διέμενε στον καταυλισμό.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η 47χρονη είχε μεταφερθεί την περασμένη Πέμπτη ξανά στο νοσοκομείο με εμπύρετο νόσημα και της δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και οδηγίες αντιμετώπισης του προβλήματός της.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, της έγινε εξέταση ανίχνευσης του κορωνοϊού ως ύποπτο κρούσμα της νόσου covid 19, το αποτέλεσμα της οποίας όμως ήταν αρνητικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ