ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Νέος συναγερμός: Θετικός στον ιό άνδρας από τη δομή Μαλακάσας

Κορωνοϊός - Νέος συναγερμός: Θετικός στον ιό άνδρας από τη δομή Μαλακάσας
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου θα μεταβει σε λίγη ώρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά την αποκάλυψη ότι ένας Αφγανός που διαμένει με την οικογένειά του στη δομή της Μαλακάσας βρέθηκε χθες βράδυ θετικός στον κορωνοϊό.

Επίσης, απολύμανση θα πραγματοποιηθεί και στα γραφεία του τμήματος Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το Μεγάλο Σάββατο ο Αφγανός κατήγγειλε ότι το παιδί του έπεσε θύμα κακοποίησης και μεταφέρθηκε μαζί με τη γυναίκα του με περιπολικό στο Ανηλίκων της ΓΑΔΑ για να καταγγείλουν το περιστατικό.

Επιπλέον, επειδή προέρχεται από δομή που έχει τεθεί σε καραντίνα, με βάση τo πρωτόκολλo, το τοπικό Κέντρο Υγείας του πήρε δείγμα και διαγνώστηκε θετικός, ωστόσο, αρνητικά είναι τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραταθεί η καραντίνα στη δομή της Μαλακάσας ενώ σε 14ημερη καραντίνα θα μπουν και όσοι ήρθαν σε επαφή με τον άνδρα.

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός στη χώρα μας

Ακόμη δύο θάνατοι από κορωνοϊό καταγράφονται στη χώρα μας, με το σύνολο των θανόντων να φτάνει πλέον στους 123.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τη ζωή έφυγαν ένας 88χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και είχε υποκείμενο νόσημα, αλλά και ένας 76χρονος στον «Ερυθρό Σταυρό», επίσης με υποκείμενο νόσημα.

Στα 2.408 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, καθώς την Τετάρτη καταγράφηκαν επτά νέα.

Από τα συνολικά κρούσματα, 573 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.124 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 56.944 δείγματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ