ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Διπλή πρόκληση με πυροβολισμούς από την τουρκική στρατοχωροφυλακή

Έβρος: Διπλή πρόκληση με πυροβολισμούς από την τουρκική στρατοχωροφυλακή
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Προκλητικά περιστατικά με πυροβολισμούς από μέλη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Τυχερού, στον Έβρο.

Το πρώτο περιστατικό έλαβε χώρα στις 22:20 χθες το βράδυ.

Συγκεκριμένα, δύο φουσκωτά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής με δύο επιβαίνοντες το καθένα κινήθηκαν βόρεια κατά μήκος του ποταμού και πυροβόλησαν στον αέρα και μια φωτοβολίδα προσγειώθηκε σε ελληνικό έδαφος.

Το δεύτερο συμβάν καταγράφηκε δύο λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, όταν ένα φουσκωτό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, στο οποίο επίσης επέβαιναν δύο άτομα απέπλευσε από το Τυχερό και κινήθηκε βόρεια. Οι επιβαίνοντες έριξαν εκφοβιστικά πυρά στον αέρα, με πληροφορίες να αναφέρουν πως οι σφαίρες ήταν περί τις 50.

Καμία από τις βάρκες δεν είχε φωτεινές ενδείξεις.

Πυροβολισμοί Τούρκων κατά Γερμανών

Υπενθυμίζεται ότι, το απόγευμα της Τρίτης Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν κατά Γερμανών, μελών της Frontex, τουλάχιστον μία φορά, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν τραυματίστηκε κανείς.

Αρχικά, τον πυροβολισμό φαίνεται πως άκουσε ένας Γερμανός συνοριοφύλακας και ενημέρωσε τους συναδέλφους του.

Όπως περιγράφει το Spiegel, οι Γερμανοί είδαν, με κιάλια, έναν Τούρκο στρατιώτη στην άλλη πλευρά των συνόρων να στοχεύει με ένα αυτόματο όπλο στην ελληνική πλευρά.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Τούρκος έκανε μία άσεμνη χειρονομία και επέστρεψε στη σκηνή του. Άλλοι στρατιώτες που ήταν μαζί του τού φώναζαν «έλα, έλα». Λίγο αργότερα, εμφανίστηκαν ακόμη έξι Τούρκοι και όλοι στόχευαν με τα όπλα τους τους Γερμανούς και τους Έλληνες συνοριοφύλακες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ