ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Οι εκτιμήσεις Τσιόδρα για το πότε θα βρεθεί εμβόλιο

Κορωνοϊός: Οι εκτιμήσεις Τσιόδρα για το πότε θα βρεθεί εμβόλιο
AP Photo/Mark Schiefelbein

Για την πορεία των ερευνών για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε στην ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο Σωτήρης Τσιόδρας λέγοντας πως δύο παγκόσμιες έρευνες για εμβόλιο είναι στη φάση 2 ενώ 110 είναι σε στάδιο έρευνας. Παράλληλα, εκτίμησε πως πιθανώς στο τέλος αυτού του έτους ή τις αρχές του επομένου, θα έχει βρεθεί θεραπεία

Ωστόσο, σημείωσε πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθώς μια διαδικασία παραγωγής εμβολίου περνάει από συγκεκριμένες φάσεις.

Όπως εξήγησε, στην τρίτη φάση, το εμβόλιο δίνεται στον πληθυσμό. «Χρειάζεται χρόνο για αυτό ακούτε ό,τι χρειάζεται έναν, ενάμιση χρόνο. Ευελπιστούμε ότι κάποια από τα εμβόλια θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του χρόνου».

Και συνέχισε:

«Θα χρειαστούν πολλά εμβόλια, δεν θα φτάσει ένα. Εθελοντικά θα τα πάρουν οι άνθρωποι, ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο- μακρόχρονη διαδικασία με τους μεγίστους κανόνες ασφαλείας. Πιστεύω ότι θα αργήσει, και να βγουν γρήγορα εμβόλια δεν θα είναι σε επαρκείς ποσότητες για όλον τον κόσμο».



Σημειώνεται πως στα 2.840 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς ανακοινώθηκαν τέσσερα νέα, ενώ δεν υπήρχε κανένας νέος θάνατος με τον αριθμό να παραμένει 165.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 22 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 73 ετών. Οι 9 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 95 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ