ΕΛΛΑΔΑ

ΕΦΕΤ: Οδηγίες για επανεκκίνηση της εστίασης – Μέτρα για τρόφιμα, πελάτες, προσωπικό και delivery

ΕΦΕΤ: Οδηγίες για επανεκκίνηση της εστίασης – Μέτρα για τρόφιμα, πελάτες, προσωπικό και delivery
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Οδηγό επανεκκίνησης για την εστίαση εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) ενόψει της επαναλειτουργίας των εστιατορίων στις 25 Μαΐου.

Σκοπός του οδηγού είναι η παροχή απλών και πρακτικών οδηγιών προσαρμογής στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19.

Οι οδηγίες βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του ιού για τους χώρους εστίασης και στις βέλτιστες πρακτικές όπως αυτές αποτυπώνονται σε διεθνείς και εθνικές συστάσεις.

Στην ομάδα που συνέταξε τον οδηγό συμμετείχαν, εκτός από στελέχη του ΕΦΕΤ, εξέχοντες επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο καθώς και έμπειρα στελέχη των επιχειρήσεων τροφίμων, μέλη των ανωτέρω αναφερόμενων φορέων.

Ο οδηγός βασίστηκε στα στοιχεία που ίσχυαν μέχρι την ημερομηνία έκδοσής του.

Δείτε εδώ αναλυτικά τον οδηγό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ