ΕΛΛΑΔΑ

Αρπαγή Μαρκέλλας: Τι λέει ο δικηγόρος της 33χρονης για το δώρο στην ανήλικη

Αρπαγή Μαρκέλλας: Τι λέει ο δικηγόρος της 33χρονης για το δώρο στην ανήλικη
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Ανθρώπινη και αυθόρμητη χαρακτήρισε ο Βασίλης Νουλέζας, συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης κατηγορούμενης -μεταξύ άλλων- για την αρπαγή και τον βιασμό της 10χρονης Μαρκέλλας, την κίνησή του να αγοράσει ένα δώρο στο κορίτσι, γεγονός που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. 

«Η ενέργεια και η πρωτοβουλία ήταν ανθρώπινη, αυθόρμητη, που δεν εξυπηρετεί καμία δικονομική σκοπιμότητα. Έχει έναν συμβολισμό, ότι πάνω από τη σφοδρή αντιδικία πολιτικής αγωγής και συνηγόρου υπεράσπισης, να έρθει μια εκεχειρία, να δοθεί ένα μήνυμα αγάπης και ανθρωπιάς», δήλωσε ο κ. Νουλέζας, για την κίνησή του να αγοράσει ως δώρο μια σχολική τσάντα και δύο βιβλία στη 10χρονη.

«Σέβομαι και κατανοώ τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση όλων. Εγώ είμαι ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης, δεν πρέπει να ταυτίζομαι με εκείνη. Εγώ, με ουσιαστικά και νομικά επιχειρήματα, προσπαθώ να φτιάξω την υπερασπιστική τακτική της, στηριζόμενος σε πραγματικά γεγονότα και σκιαγραφόντας την προσωπικότητά της για να κατανοήσω και κίνητρά της», σημείωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Αν έσφαλλα που το δημοσιοποίησα θα με κρίνει ο κόσμος. Το να ισοπεδώνουμε τα πάντα, δικηγόρους, τεκμήρια αθωότητας, την ψυχή ενός κοριτσιού. Να πυροβολούμε τον συνήγορο υπεράσπισης είναι άδικο».

«Ανεξάρτητα από τον διαδικτυακό κανιβαλισμό, μπορεί κανείς να μου στερήσει το δικαίωμα να στείλω δύο βιβλία και μία τσάντα σε ένα κοριτσάκι 10 χρονών, ζητώντας του συγγνώμη για όλους εμάς;», συνέχισε. «Να κινητοποιήσω την πολιτεία και την κοινωνία να ανοίξει έναν λογαριασμό στήριξης για την μικρή. Ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από όλους εμάς», συμπλήρωσε.

Ο κ. Νουλέζας, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, είχε προαναγγείλλει την αγορά και αποστολή του δώρου για την 10χρονη, που για την ώρα μένει σε δομή στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας:

«Ένα μικρό ανιδιοτελές δώρο αγάπης. Για την μικρή Μαρκέλα! Ο Θεός να της χαρίζει υγεία, δύναμη τύχη και πολλές χαρές στην ζωή της! Να ζήσει σε έναν ομορφότερο κόσμο! Να χει ένα καλύτερο μέλλον!»

Υπενθυμίζεται ότι η εντολέας του, κατηγορείται για την υπόθεση της αρπαγής της μικρής, με την ίδια στην απολογία της να αποδέχεται μόνο τις κατηγορίες της ασέλγειας και των ναρκωτικών, αρνούμενη τις κατηγορίες του βιασμού και της αρπαγής. Ο ίδιος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Παρασκευή χαρακτήρισε ως «εξωπραγματική» και «υπερβολική» την κατάθεση της 10χρονης στις Αρχές, υποστηρίζοντας ότι «σημάδια βιασμού δεν υπάρχουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ