ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία στο υπουργείο Υγείας (pics&vid)

Διαμαρτυρία εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία στο υπουργείο Υγείας (pics&vid)

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι  στα δημόσια νοσοκομεία με καθεστώς εργολαβικής σχέσης. Αυτή την ώρα βρίσκονται στην Ηρώδου Αττικού, την οποία η αστυνομία έχει αποκλείσει με κλούβες και κορδέλα και δεν τους αφήνουν να περάσουν.

Νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία με καθεστώς εργολαβικής σχέσης επέστρεψαν και πάλι στο υπουργείο Υγείας, μια εβδομάδα μετά την πρώτη τους διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο.

Αυτή τη φορά σε ένα τραπεζάκι στην είσοδο σχεδόν του υπουργείου, έστησαν ένα γκαζάκι με μια μικρή κατσαρόλα στην οποία έριξαν διάφορα λαχανικά και κόκαλα από κρέας, ότι τους άφησαν δηλαδή όπως λένε, ενώ έβαλαν φωτιά και έκαψαν τις στολές που είχαν κρεμάσει.

IMG 3391
IMG 3395

Παράλληλα αυτή τη φορά, έστησαν και ένα πλακάτ με τιμοκατάλογο των προϊόντων που βρίσκονται σε έναν πάγκο, αλλά και ένα μπακαλοτεύτερο, στο οποίο ο "μπακάλης" Ζήκος προμηθεύει τους εργαζόμενους με τα προϊόντα, τα οποία βέβαια γράφει στο τεφτέρι του κι όταν πληρωθούν οι εργαζόμενοι θα του τα δώσουν.

IMG 3370
IMG 3378

Λίγο πιο πέρα, στολές και γάντια κρεμασμένα σε σχοινιά, αλλά και κρεμάλες. Όπως τονίζουν οι 8.000 Εργολαβικοί Εργαζόμενοι των Νοσοκομείων, βρίσκονται στον ΑΕΡΑ.

«Μας πετάνε στα σκουπίδια με την κατάπτυστη μοριοδότηση που προβλέπει ο Νόμος 4430/2016 για την πρόσληψη προσωπικού Καθαριότητας – Φύλαξης – Εστίασης.
Ο κος Ξαθνός στη συνάντησή μας την Πέμπτη 23/2/2017 ήταν ασαφής. Αν και είπε ότι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στη μοριοδότηση, οι οποίες θα ενταχθούν στο Νομοσχέδιο της Ψυχικής Υγείας, ξεκαθάρισε ότι δεν θα διασφαλίζουν την εργασία των υπαρχόντων Εργολαβικών Εργαζομένων», επισημαίνουν.

Μάλιστα προγραμματίζουν νέα Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των Εργολαβικών Εργαζομένων την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 και ώρα 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας.
Θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι ίδιοι ζητούν «να τοποθετηθεί ο Πρωθυπουργός τι διαφορετικό έχουν οι πρώην καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, με τις καθαρίστριες των Νοσοκομείων που εργάζονται πολλά χρόνια μέσω εργολάβων».

IMG 3372

ΔΗΜΟΦΙΛΗ