ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στις Σπέτσες - Πλησιάζει τα σπίτια - «Μάχη» να περιορίσουν την πυρκαγιά στην Ανάβυσσο

Μεγάλη φωτιά στις Σπέτσες - Πλησιάζει τα σπίτια - «Μάχη» να περιορίσουν την πυρκαγιά στην Ανάβυσσο
REUTERS

Με τους θυελλώδεις ανέμους να "μαστιγώνουν" τη χώρα, η Πυροσβεστική βρίσκεται σε πλήρη συναγερμό για την εκδήλωση πυρκαγιών, καθώς νέα τρία μέτωπα ιδιαίτερα επικίνδυνα βρίσκονται σε εξέλιξη.  Σε τρεις νέες πυρκαγιές στις περιοχές Αγίων Αναργύρων των Σπετσών, Σωληνάρι στην Πύλο Μεσσηνίας και Άγιο Παντελεήμονα στην Ανάβυσσο Αττικής, επικεντρώνονται οι περισσότερες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. 

Σπέτσες: Η φωτιά πλησιάζει στα σπίτια

Η πυρκαγιά στις Σπέτσες,έχει πάρει διαστάσεις λόγω των δυνατών ανέμων, ενώ οι εστίες της φωτιάς είναι διάσπαρτες.

2017-08-01T115907Z 683980130 RC1AFDE79510 RTRMADP 3 GREECE-WILDFIRE
2017-08-01T115910Z 594998979 RC12655ACF70 RTRMADP 3 GREECE-WILDFIRE

Πηγή Reuters

Η φωτιά στις Σπέτσες βρίσκεται κοντά σε σπίτια, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτοικοι της περιοχής.

2a

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Συγκεκριμένα, αυτήν την ώρα επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

1

Μεσσηνία: Συναγερμός στην Πύλο

H φωτιά στη Μεσσηνία είναι σε δύσβατο σημείο. Στην περιοχή επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Επίσης, από αέρος επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, τύπου «Πετζετέλ» .

πηγή video: eleftheria online

SOYLHNARI 196
SOYLHNARI 197

πηγή φωτογραφιών: newsmessinia.blogspot

Ανάβυσσος: Αλλάζει κατευθύνσεις ο άνεμος

Ακόμη μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πριν από λίγη ώρα, στην Ανάβυσσο Αττικής και συγκεκριμένα στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας, πολύ κοντά στη φωτιά που ξέσπασε χθες στα Καλύβια Θορικού.

Στην Ανάβυσσο, η πυρκαγιά τέθηκε τελικά υπό έλεγχο χάρη στην συνδρομή δύο ελικοπτέρων που επιχειρούσαν σε άλλο μέτωπο, ωστόσο έσπευσαν να βοηθήσουν.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις παράμενουν ωστόσο σε εγρήγορση καθώς υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Η φωτιά στην Ανάβυσσο εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας, ενώ το πρόβλημα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ότι αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις, λόγω των ανέμων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, δεν απειλούνται αυτή την ώρα κατοικημένες περιοχές, ενώ στο σημείο επιχειρούν τώρα 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Σημειώνεται, ότι για τον περιορισμό της νέας πυρκαγιάς βοήθησαν στην αρχή και πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στα Καλύβια.

Χανιά: Φωτιά σε απόσταση αναπνοής από σπίτια και ξενοδοχείο

Φωτιά ξέσπασε σε αλσύλλιο στην περιοχή 'Αγιος Ματθαίος στα Χανιά η οποία όμως κατασβέστηκε σε σύντομο χρόνο από την πυροσβεστική. Η φωτιά που ξέσπασε για άγνωστο προς το παρόν λόγο έφτασε σε σημείο αναπνοής από δύο σπίτια που βρίσκονται μέσα σε μία κατάφυτη από πεύκα περιοχή και ένα μικρό ξενοδοχείο χωρίς όμως να υπάρξει σοβαρός κίνδυνος δεδομένου ότι οι πυροσβέστες είχαν ζώσει την περιοχή.

Οι πυκνοί καπνοί δημιούργησαν μποτιλιάρισμα στην κεντρική οδό Ακρωτηρίου η οποία ενώνει την πόλη των Χανίων με το Αεροδρόμιο και στην οποία υπάρχει αυξημένη κίνηση λόγο των τουριστών.

Αυτή την ώρα οι πυροσβέστες ρίχνουν νερό για να αποφευχθεί τυχόν αναζωπύρωση της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ