Τα έτοιμα και λαχταριστά σνακ που αρέσουν σε όλους μας, αυξάνουν τον κίνδυνο ενός πρόωρου θανάτου, όπως δείχνει νέα γαλλική μελέτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία αυξάνεται κατά 14%, με κάθε αύξηση  της ποσότητας των επεξεργασμένων τροφίμων που καταναλώνουμε κατά 10%. 

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας επεξεργασμένων φαγητών μπορεί να αποτελεί σημάδι για άλλες ανθυγιεινές συνήθειες, όπως η έλλειψη άσκησης, το κάπνισμα, παράγοντες τους οποίους οι ερευνητές συμπεριέλαβαν στη μελέτη τους.

Υπάρχουν λιγότερο και περισσότερο επεξεργασμένα τρόφιμα, υπερεπεξεργασμένα όπως τα ονομάζουν ερευνητές από τις ΗΠΑ. Η δεύτερη κατηγορία τροφίμων είναι και αυτά που πρέπει πάση θυσία να αποφεύγετε.

Πρόκειται για βιομηχανικές συνθέσεις που τυπικά περιέχουν πέντε ή περισσότερα συστατικά και μπορεί να περιέχουν, για παράδειγμα, υδρογονωμένα έλαια, βαφές ή βελτιωτικά γεύσης, χρώματα και άλλα προσθετικά που δεν υπάρχουν σε άλλες επεξεργασμένες τροφές.  

Δείτε τα φαγητά που πρέπει να αφαιρέσετε από το διαιτολόγιό σας στη gallery του CNN Greece.