ΚΟΣΜΟΣ

Δώδεκα ιστορίες ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο μακελειό του Λας Βέγκας (pics)

Δώδεκα ιστορίες ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο μακελειό του Λας Βέγκας (pics)

Μία νοσοκόμα, μια δασκάλα, μια δικηγόρος και τόσοι άλλοι... Διαφορετικές γυναίκες που βρέθηκαν στο Λας Βέγκας για να απολαύσουν μία συναυλία κάντρι. Έχασαν τη ζωή τους όταν ένας ένοπλος άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 59 νεκρούς και 527 τραυματίες.

Αυτά είναι μερικά από τα θύματα της πλέον φονικής επίθεσης κατά πολιτών στην ιστορία των ΗΠΑ.

Sonny Melton

Ο 29χρονος Sonny Melton ήταν νοσηλευτής στο Τενεσί. Η σύζυγός του Heather επέζησε της τραγωδίας και χρωστάει τη ζωή της σε εκείνον.

«Μου έσωσε τη ζωή. Με άρπαξε και άρχισε να τρέχει. Ξαφνικά μία σφαίρα τον βρήκε στην πλάτη. Θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος που έδινε αγάπη» είπε η Heather μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Ο Sonny αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο το 2015. «Σας έχει συμβεί να γνωρίσετε έναν άνθρωπο και να καταλάβετε αμέσως ότι είναι καλός και ευγενικός; Αυτός ήταν ο Sonny» είπε ο καθηγητής του Christy Davis.

1 copy

Rachael Parker

Η 33χρονη Rachael εργαζόταν στο αστυνομικό τμήμα της Καλιφόρνια. Άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε μετά τους πυροβολισμούς στο Λας Βέγκας.

«Η Rachael εργάστηκε στην αστυνομία για δέκα χρόνια. Θα μας λείψει πολύ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του τμήματος.

Ήταν μία από τους τέσσερις αστυνομικούς του Μανχάταν που παρακολουθούσαν τη συναυλία. Και οι τέσσερις ήταν εκτός υπηρεσίας. Άλλος ένας αξιωματικός τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά.

2 copy

Angela Gomez

Η Angie «ήταν γλυκιά, αγαπητή, μία καταπληκτική νεαρή κοπέλα με χιούμορ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Riverside Unified School District από το οποίο αποφοίτησε το 2015.

«Ήταν πάντα χαμογελαστή. Αγαπούσε την οικογένειά της και θα λείψει σε όλους εκείνους που την είχαν γνωρίσει» ανέφερε εκπρόσωπος του σχολείου.

Η φιλόλογός της δήλωσε ότι «είμαστε βαθιά λυπημένοι από την απώλεια μίας υπέροχης νεαρής γυναίκας που είχε όλη της τη ζωή μπροστά».

3 copy

Sandra Casey

Η Sandra ήταν δασκάλα σε σχολείο στο Μανχάταν τα τελευταία εννέα χρόνια. Δίδασκε παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ο διευθυντής του σχολείου μιλά για μία γυναίκα «με χιούμορ, πάθος για τη δουλειά της, αφοσιωμένη στους μαθητές της».

«Οι μαθητές, οι εργαζόμενοι και οι γονείς των παιδιών είμαστε συγκλονισμένοι από το θάνατό της. Χάσαμε μία εκπληκτική δασκάλα που αφιέρωσε τη ζωή της προκειμένου να βοηθήσει τους μαθητές της που την είχαν περισσότερο ανάγκη» δήλωσε.

4 copy

Jenny Parks

Η Jenny ήταν δασκάλα νηπιαγωγείου στην Καλιφόρνια. «Ένας αξιαγάπητος άνθρωπος. Πάντα βοηθούσε αυτούς που είχαν ανάγκη» δήλωσε ο θείος του συζύγου της Steven McCarthy.

«Ο σύζυγός της τραυματίστηκε στο χέρι. Δεν διατρέχει κίνδυνο και γνωρίζει ότι η γυναίκα του πέθανε» πρόσθεσε.

Το ζευγάρι βρισκόταν στο Λας Βέγκας για να επισκεφθεί τα δύο αδέλφια της Jenny που ζουν εκεί.

5 copy

Neysa Tonks

Η Neysa ζούσε στο Λας Βέγκας. Ήταν μητέρα τριών παιδιών και δούλευε σε μια εταιρεία με τεχνολογικά ειδη.

«Έφερνε χαρά, διασκέδαση και γέλιο σε όλους μας» είπε ο διευθυντής της και πρόσθεσε: «Θα μας λείψει πολύ».

Η εταιρεία κάνει έρανο μέσω facebook για την οικογένεια της Neysa. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 60.000 δολάρια.

6 copy

Susan Smith

Η 53χρονη Susan ήταν μητέρα και υπεύθυνη στο γραφείο του Vista Elementary School στην Καλιφόρνια. Είχε πάει στο Λας Βέγκας με δύο φίλες της για να παρακολουθήσει τη συναυλία. Ήταν παντρεμένη, μητέρα δύο ενήλικων παιδιών.

«Ήταν φιλόξενη, ευγενική, όλοι την γνώριζαν γιατί έχει αγγίξει τις ζωές όλων μας» ανέφερε ένας συνάδελφός της.

7 copy

Bailey Schweitzer

Η Bailey παρακολουθούσε μαζί με την μητέρα της ένα από τα αγαπημένα της συγκροτήματα όταν ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν οι πυροβολισμοί. Η 20χρονη έχασε τη ζωής της.

«Η καρδιά της ήταν ανοιχτή για όλους. Χάσαμε ένα σπουδαίο άνθρωπο» ανέφερε ο Matt Woessner, οικογενειακός φίλος.

8 copy

Jennifer T. Irvine

Η Jennifer, δικηγόρος στο επάγγελμα, απολάμβανε τις διακοπές της στο Λας Βέγκας και αποφάσισε να παρακολουθήσει τη συναυλία κάντρι. Όμως δυστυχώς έχασε τη ζωή της.

Συνάδελφοί της την περιγράφουν ως μία «επίμονη δικηγόρο» που προσέφερε απλόχερα τη βοήθειά της στους πελάτες της που την χρειαζόταν περισσότερο.

Είχε μαύρη ζώνη στο ταε κβο ντο, έκανε γιόγκα και σνόουμπορντ.

9 copy

Lisa Romero-Muniz

Η Lisa εργαζόταν ως γραμματέας σε σχολείο στο δυτικό Μεξικό, όπως δήλωσε ο επιθεωρητής του σχολείου Mike Hyatt.

«Όπως έγραψαν πολλοί μαθητές στο Facebook, η Lisa ήταν πάντα εκεί για εκείνους. Τους βοηθούσε όσο μπορούσε. Ήταν ευγενική και πάντα σκεφτόταν τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόταν. Δεν μπορούμε να εκφράσουμε με λόγια όσα νιώθουμε για την απώλειά της» πρόσθεσε.

Rhonda LeRocque

Η Rhonda απο τη Μασαχουσέτη ήταν ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης. Η μητέρα της μίλησε στο CNNi :

«Ήταν πραγματικά μία υπέροχη μητέρα, κόρη, σύζυγος, θεία, αδελφή, εργαζόμενη και μία καταπληκτική φίλη. Είχε πίστη στο Θεό και είχε μία πανέμορφη οικογένεια. Αγαπούσε τη Χαβάι, τη Ντίσνεϊ, και την κάντρι μουσική».

10 copy

Carrie Barnette

Η υπάλληλος της Ντίσνεϊ, Carrie, ήταν ένα από τα θύματα της επίθεσης, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Robert Iger.

«Πρόκειται για μία απίστευτη απώλεια για όλους μας. Θρηνούμε για την απώλεια ενός θαυμάσιου μέλους της οικογένειας της Ντίσνεϊ» ανέφερε σε σχετική δήλωση.

Portraits of the victims of the Las Vegas shooting, By Eric Levenson, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ