ΚΟΣΜΟΣ

Ένοπλη επίθεση με νεκρούς σε σούπερ μάρκετ του Κολοράντο (pics)

Ένοπλη επίθεση με νεκρούς σε σούπερ μάρκετ του Κολοράντο (pics)
REUTERS/Rick Wilking

Δύο μέρες μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη οι ΗΠΑ ήρθαν αντιμέτωπες με ακόμη ένα αιματηρό περιστατικό, αυτή τη φορά στο Κολοράντο. Ένοπλη επίθεση σε σούπερ μάρκετ Walmart είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες και μία γυναίκα, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

Η αστυνομική διεύθυνση της πόλης Θόρντον, 16 χλμ. βορειοανατολικά του Ντένβερ, όπου ζουν περίπου 120.000 άνθρωποι, ανέφερε αρχικά μέσω Twitter ότι έχει «επιβεβαιωθεί» ο θάνατος δύο «ενηλίκων ανδρών», και ότι μια γυναίκα διακομίστηκε σε νοσοκομείο, πριν διευκρινίσει λίγη ώρα αργότερα ότι η γυναίκα αυτή υπέκυψε στα τραύματά της.

Η αστυνομία δεν έδωσε καμιά λεπτομέρεια για τις συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκαν οι τρεις άνθρωποι ή για το ποιος ευθυνόταν.

«Οι ερευνητές εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και παίρνουν καταθέσεις από μάρτυρες», ανέφερε η αστυνομική διεύθυνση της Θόρντον. Διευκρίνισε ότι κανείς δεν έχει συλληφθεί και παραμένει άγνωστο αν o δράστης είναι ανάμεσα στα θύματα ή έχει διαφύγει.

Ένας πελάτης του καταστήματος, ο Άαρον Στίβενς, 44 ετών, κάτοικος της πόλης, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως ενώ βρισκόταν στο εσωτερικό του σούπερ μάρκετ και πλήρωνε σε ένα αυτόματο μηχάνημα, άκουσε πυροβολισμούς και τον χαρακτηριστικό ήχο που κάνουν σφαίρες που εξοστρακίζονται.

«Υπάλληλοι άρχισαν να ουρλιάζουν, όπως και πελάτες», αφηγήθηκε, ενώ ο κόσμος άρχισε να βγαίνει εσπευσμένα από το κατάστημα. «Έτρεξα κι εγώ, δεν ήθελα να με πυροβολήσει κανένας», πρόσθεσε. Διευκρίνισε ότι δεν είδε από πού προέρχονταν τα πυρά ή κάποιον τραυματισμένο από σφαίρες.

Νωρίτερα, ένας τηλεοπτικός σταθμός, ο 9NEWS, μετέδωσε ότι μια γυναίκα ο γιος της οποίας βρισκόταν μέσα στο σούπερ μάρκετ της είπε πως άκουσε περίπου 30 πυροβολισμούς.

Πάνω από 33.000 θάνατοι από πυροβόλα όπλα καταγράφονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

Τον περασμένο μήνα ένας ένοπλος δολοφόνησε 58 ανθρώπους στο Λας Βέγκας. Επρόκειτο για το χειρότερο μακελειό στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ. Ο δράστης, ο Στίβεν Πάντοκ, 64 ετών, τραυμάτισε στην ίδια επίθεση άλλους περίπου 500 ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ