ΚΟΣΜΟΣ

Οι Simpsons «ξαναχτύπησαν» με μια πρόβλεψη για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι Simpsons «ξαναχτύπησαν» με μια πρόβλεψη για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
FOX News

Μια από τις πιο αγαπημένες αμερικανικές τηλεοπτικές σειρές, η οικογένεια Simpsons, "χτυπά" ξανά με μια... πρόβλεψη από το παρελθόν.

Μετά το προφητικό επεισόδιο με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ που εκτίναξε τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη σειρά κινουμένων σχεδίων, που σύμφωνα με πολλούς, με έναν περίεργο τρόπο «προβλέπει» το μέλλον, το χρυσό μετάλλιο των ΗΠΑ στο curling, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Ν. Κορέας, έναντι της Σουηδίας, θύμισε ένα επεισόδιο των Simpsons που είχε προβληθεί πριν οκτώ χρόνια.

Χρήστες των social media, μετά την θριαμβευτική νίκη της ανδρικής ομάδας curling των Ηνωμένων Πολιτειών, θυμήθηκαν το επεισόδιο της 21ης σεζόν,"Boy Meets Curl", που είχε προβληθεί στη μικρή οθόνη το 2010.

Σε αυτό, ο Χόμερ και η Μάρτζ φτιάχνουν ομάδα με τον διεθυντή Σκίνερ και την μητέρα του, Άγκνες, και οδηγούν τις ΗΠΑ στη νίκη έναντι της Σουηδίας, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2010, στο Βανκούβερ του Καναδά.

Δεν είναι η πρώτη και σίγουρα ούτε η τελευταία φορά που επεισόδιο της σειράς στην οποία πρωταγωνιστεί η ιδιαίτερη οικογένεια Simpson έχει δείξει γεγονότα που τελικά συνέβησαν στο μέλλον. Έχουν προβλέψει, μεταξύ άλλων, το σκάνδαλο με το κρέας από άλογα, την επιδημία του Έμπολα, το χτύπημα στους δίδυμους πύργους, αλλά και την... οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Ειδικότερα για το τελευταίο, σε επεισόδιο του 2012 με τίτλο 'Politically Inept, With Homer Simpson', ο Χόμερ δίνει πολιτική συνέντευξη, ενώ κάτω από την οθόνη αναγράφεται η είδηση... «Η Ευρώπη πουλάει την Ελλάδα στο eBay».

Σημειώνεται πως το δημοφιλές καρτούν με πρωταγωνιστές τον Χόμερ, την οικογένεια του και τους υπόλοιπους παρανοϊκούς κατοίκους του Σπρίνγκφιλντ, έχει κερδίσει έως τώρα 25 βραβεία Emmy, 22 βραβεία Annie κι ένα βραβείο Peabody.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ