ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν έχω βγει ποτέ από το σπίτι»: Ο εφιάλτης των 13 παιδιών της οικογένειας Τέρπιν αποκαλύπτεται

«Δεν έχω βγει ποτέ από το σπίτι»: Ο εφιάλτης των 13 παιδιών της οικογένειας Τέρπιν αποκαλύπτεται
facebook

Βασανιστήρια, πείνα, φόβος και εγκλεισμός… Αυτή ήταν η ζωή για τα 13 αδέλφια Τέρπιν, ηλικίας δύο έως 29 ετών, που διασώθηκαν στις αρχές του χρόνου από το σπίτι-φυλακή των γονιών τους στο Φέρις της Καλιφόρνια. Η υπόθεση αυτή έχει πάρει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης αλλά οι λεπτομέρειες που έρχονται σταδιακά στο «φως» συνεχίζουν να σοκάρουν την τοπική κοινωνία αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Ο εφιάλτης των παιδιών Τέρπιν έλαβε τέλος στις 14 Ιανουαρίου, όταν η 17χρονη κόρη της οικογένειας κατάφερε να βγει από το σπίτι και να καλέσει την αστυνομία.

Το ανατριχιαστικό τηλεφώνημα προς τις Αρχές δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια προκαταρκτικής ακρόασης για την υπόθεση του Ντέιβιντ και της Λουίζ Τέρπιν.

Παρότι η 17χρονη είχε ζήσει κακουχίες στα χέρια των γονιών της, η φωνή της ακουγόταν αρκετά ήρεμη κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος προς την αστυνομία.

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω γιατί το σπίτι είναι πολύ βρώμικο» είπε ψύχραιμα η έφηβη, και συνέχισε: «Δεν κάνουμε μπάνιο. Και δεν ξέρω εάν πρέπει να πάμε στον γιατρό».

Η 17χρονη δυσκολεύτηκε να θυμηθεί τη διεύθυνσή της και όταν ερωτήθηκε εάν ήταν κοντά στο σπίτι απάντησε: «Ναι, νομίζω. Δεν έχω βγει ποτέ από αυτό. Δεν βγαίνω συχνά». Αποκάλυψε, επίσης, ότι δεν είχε κάνει μπάνιο σχεδόν ένα χρόνο.

Οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι οι γονείς-δεσμοφύλακες χτυπούσαν και βασάνιζαν τα παιδιά τους, τα είχαν αλυσοδεμένα στα κρεβάτια τους και δεν τους έδιναν φαγητό. Σε αντίθεση με τα παιδιά τους, τα σκυλιά της οικογένειας ήταν καθαρά και καλοταϊσμένα.

Εκτός από τα έξι ανήλικα τέκνα, το ζευγάρι κρατούσε φυλακισμένα και τα επτά ενήλικα παιδιά του.

Ο 56χρονος Ντέιβιντ Τέρπιν και η 49 Λουίζ βρίσκονται αντιμέτωποι με πάνω από 40 βαρύτατες κατηγορίες αλλά δηλώνουν αθώοι…

Βασανιστήρια και πείνα

Με το τηλεφώνημα της 17χρονης, η αστυνομία άρχισε να ξετυλίγει το «κουβάρι» της φρικιαστικής αυτής υπόθεσης και να συγκεντρώνει στοιχεία κατά του ζευγαριού. Μόλις η αστυνομία έφτασε στο σπίτι και συνέλαβε τους γονείς, τα παιδιά άρχισαν σταδιακά να μιλούν για τα όσα είχαν περάσει κατά τη διάρκεια της ζωής τους…

Η 14χρονη κόρη των Τέρπιν αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι η μητέρα της την πέταξε από τη σκάλα όταν την βρήκε κάποια μέρα στο δωμάτιό της.

Στην κατάθεσή του, ο αστυνομικός Μπρετ Ρούκερ είπε: «Φοβόταν πολύ τη μητέρα της».

Η 11χρονη κόρη μίλησε για το πως η Λουίζ Τέρπιν χτυπούσε βίαια τα παιδιά.

Μάλιστα, ορισμένες φορές, όπως είπε, την τραβούσε τόσο βίαια από τα μαλλιά που την σήκωνε από το πάτωμα. Κατά τον ίδιο αστυνομικό, το κοριτσάκι του είπε ότι «πεινούσε πάντα».

Τα 13 τέκνα των Τέρπιν τρέφονταν με σάντουιτς ενώ οι γονείς τους απολάμβαναν πίτσες, πατάτες τηγανητές και άλλα νόστιμα πιάτα. Η Λουίζ Τέρπιν είχε πάντα χυμό μήλου στο ψυγείο αλλά δεν επιτρεπόταν στα παιδιά να πιούν…

Ούτε μπορούσαν να φάνε κάποιο από τα γλυκά που υπήρχαν στο σπίτι. Προτιμούσε να αφήσει μια πίτα να σαπίσει και να την πετάξει, παρά να την μοιράσει στα παιδιά της.

Ο γιατρός που εξέτασε τα παιδιά όταν διασώθηκαν είπε ότι η 11χρονη ήταν στην χειρότερη κατάσταση.

Όπως κατέθεσε, η περιφέρεια του βραχίονά της ήταν αντίστοιχη με αυτή ενός βρέφους 4,5 μηνών ενώ δεν είχε αναπτυχθεί όπως έπρεπε λόγω των κακουχιών και των στερήσεων.

Την ίδια ώρα, ο 15χρονος γιος της οικογένειας δεν μπορούσε να περπατήσει καλά λόγω έλλειψης βιταμίνης D και σκολίωσης.

Η 17χρονη που τηλεφώνησε στην αστυνομία ζύγισε μόλις 43 κιλά όταν εξετάστηκε από τον γιατρό.
Ο Μανουέλ Κάμπος, ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος στο σπίτι, κατέθεσε ότι η 17χρονη έμοιαζε πολύ μικρότερη από την ηλικία της. «Δεν πλενόταν και μύριζε έντονα» είπε ο αστυνομικός, που παράλληλα εξήγησε πως η έφηβη ήταν τρομοκρατημένη όταν τη βρήκε.

«Μου είπε πως έμενε σε ένα δωμάτιο με τις αδελφές της για περίπου 20 ώρες την ημέρα και της επιτρεπόταν να βγει έξω μόνο για να φάει κάτι, να πάει στην τουαλέτα ή να πλύνει τα δόντια της» είπε ο Κάμπος.

Σε περίπτωση που παρέβαινε αυτούς τους κανόνες η μητέρα ή ο πατέρας της αναλάμβαναν να την «πειθαρχήσουν»: της τραβούσαν με δύναμη τα μαλλιά, τη χτυπούσαν στο κεφάλι ή την χαστούκιζαν.

Η μητέρα της κόντεψε μια φορά να την πνίξει, όταν είδε πως είχε πάρει το κινητό της τηλέφωνο και έβλεπε ένα βιντεοκλίπ.

Εκτός από τη σωματική κακοποίηση, ο Ντέιβιντ Τέρπιν είχε προσπαθήσει να την εκμεταλλευτεί και σεξουαλικά. Η 17χρονη είπε στην αστυνομία ότι ο πατέρας της έβγαλε το παντελόνι της και την ανάγκασε να καθίσει στην αγκαλιά του.

Εκείνη κατάφερε να τον απωθήσει και έφυγε τρέχοντας. Ο Ντέιβιντ Τέρπιν, ωστόσο, είχε προσπαθήσει τουλάχιστον 10 φορές να την φιλήσει στο στόμα. «Το κορίτσι είπε πως ο Ντέιβιντ Τέρπιν την διέταξε να μην πει τίποτα σε κανέναν» είπε ο Κάμπος.

'I've never been out': Chilling 911 call reveals abuse in Turpin family

ΔΗΜΟΦΙΛΗ