ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Δημοσιογράφος αντιστέκεται σε φίλαθλο που προσπαθεί να την φιλήσει

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Δημοσιογράφος αντιστέκεται σε φίλαθλο που προσπαθεί να την φιλήσει
Youtube

Μια δημοσιογράφος από την Βραζιλία αντέδρασε στην απόπειρα ενός άνδρας να την φιλήσει κατά την διάρκεια ζωντανής μετάδοσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ρωσία.

Την Κυριακή, η Julia Guimaraes μετέδιδε τον αγώνα Ιαπωνίας Σενεγάλης από το Εκατερίνενμπουργκ, όταν ένας φίλαθλος την πλησίασε και προσπάθησε να την φιλήσει. Η Guimaraes τον απέφυγε και του είπε να μην ξαναφερθεί ποτέ έτσι σε γυναίκα.

«Μην το κάνεις αυτό! Μην το ξακάνεις ποτέ,» ακούγεται να λέει στο βίντεο η δημοσιογράφος, «Μην το κάνεις αυτό, δεν σου επιτρέπω να το κάνεις, ποτέ, εντάξει; Δεν είναι ευγενικό, δεν είναι σωστό. Μην το ξανακάνεις ποτέ αυτό σε γυναίκα, εντάξει; Σεβασμός.»

Στο βίντεο ακούγεται επίσης ο άντρας να ζητά συγγνώμη. Σε δηλώσεις μετά το συμβάν η Guimaraes δήλωσε ότι η εμπειρία ήταν «απαίσια» και ότι την έκανε να νιώσει «αβοήθητη και εκτεθειμένη». Δήλωσε επίσης ότι δεν της έχει ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο στη Βραζιλία, παρότι και στη χώρα της υπάρχει σοβαρό πρόβλημας με περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά της έχει συμβεί δύο φορές στη Ρωσία.

Αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί και την προηγούμενη βδομάδα στο Μουντιάλ, όταν ένας φίλαθλος προσέγγισε μία Κολομβιανή δημοσιογράφο, την φίλησε και της έπιασε το στήθος και πάλι κατά την διάρκεια ζωντανού ρεπορτάζ.

Τέτοιου είδους περιστατικά οδήγησαν και μια ομάδα από γυναίκες δημοσιογράφους στη Βραζιλία να δημιουργήσουν μια καμπάνια που κυκλοφόρησε στη χώρα τους με το hashtag #DeixaEla TrabalharΆφησέ την να δουλέψει»).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ