Ζάεφ: Πιθανόν τέλος Σεπτεμβρίου το δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών
«Δεν ξέρουμε ακόμα ποιο θα είναι το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα. Σε συνεργασία με πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες θα αποφασίσουμε αν το δημοψήφισμα θα έχει συμβουλευτικό ή δεσμευτικό χαρακτήρα, οπωσδήποτε όμως το αποτέλεσμά του θα είναι υποχρεωτικό». Αυτά δήλωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Πρίλεπ.
«Δεν έχουμε συζητήσει ακόμα αυτό το ζήτημα. Περιμένουμε να ολοκληρωθούν κάποιες διεργασίες μέχρι τις 11-12 Ιουλίου, όταν και περιμένουμε πρόσκληση για να συμμετάσχουμε στο ΝΑΤΟ. Αμέσως μετά θα ανοίξουμε τη συζήτηση και θα καθορίσουμε τους όρους και το ερώτημα του δημοψηφίσματος», πρόσθεσε ο κ. Ζάεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο της χώρας, Mia.
Όσο για την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ απάντησε ότι «πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί τέλος Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου».
Τουλάχιστον 19 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από βόμβα σε λεωφόρο στην Κολομβία (vid)
19:46
Για δράση του «νέου IRA» μιλούν οι Αρχές μετά από έκρηξη αυτοκινήτου στο Μπέλφαστ (vid)
19:34
Ικαρία: Άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από δύσβατο σημείο
19:21
Τροχαίο στο Δερβένι Θεσσαλονίκης: Σε σοβαρή κατάσταση οδηγός μηχανής
19:09