ΚΟΣΜΟΣ

Τουσκ: Λυπάμαι μόνο που δεν έφυγε και η ιδέα του Brexit με τους Ντέιβις και Τζόνσον

Τουσκ: Λυπάμαι μόνο που δεν έφυγε και η ιδέα του Brexit με τους Ντέιβις και Τζόνσον
REUTERS/Vincent Kessler

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έθεσε το θέμα ότι το Brexit θα μπορούσε να ματαιωθεί, σε ένα tweet που έστειλε σήμερα αφού ο Μπόρις Τζόνσον, ένας εκ των σθεναρότερων υποστηρικτών της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας.

Επαναλαμβάνοντας ένα σχόλιο που έκανε μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την παραίτηση νωρίτερα του υπουργού αρμόδιου για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, ο Ντόναλντ Τουσκ έγραψε το εξής μήνυμα στο Twitter:

«Οι πολιτικοί έρχονται και φεύγουν αλλά τα προβλήματα που προκάλεσαν στους ανθρώπους παραμένουν. Μπορώ μονάχα να λυπηθώ διότι η ιδέα του Brexit δεν "έφυγε" μαζί με τους Ντέιβις και Τζόνσον. Αλλά… ποιος ξέρει;».

Η αποχώρηση των δύο υπουργών της Τερέζα Μέι από τη βρετανική κυβέρνηση μέσα σε 24 ώρες, έχει προκαλέσει αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό, μόλις τρεις ημέρες μετά τη συμφωνία της Βρετανίδας πρωθυπουργού με το υπουργικό της συμβούλιο για τη σχέση της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit.

Η συμφωνία της Μέι με τους υπουργούς της για την μετά-brexit εποχή αποτελεί πλέον παρελθόν και το πολιτικό μέλλον της πρωθυπουργού εμφανίζεται αβέβαιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ