ΚΟΣΜΟΣ

Τζιμ Μάτις: Η Ουάσινγκτον είναι 100% δεσμευμένη στο ΝΑΤΟ

Τζιμ Μάτις: Η Ουάσινγκτον είναι 100% δεσμευμένη στο ΝΑΤΟ

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν πλήρως το ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας ότι το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο βγήκε ισχυρότερο από τη διήμερη Σύνοδο στις Βρυξέλλες χάρη στις μεταρρυθμίσεις και τις δεσμεύσεις των συμμάχων αναφορικά με την κοινή άμυνα.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δεσμεύσεις της Ουάσιγκτον στο ΝΑΤΟ, ο Τζιμ Μάτις επισήμανε ότι είναι «ακριβώς όπως ο πρόεδρος το περιέγραψε: είμαστε 100% δεσμευμένοι στο ΝΑΤΟ».

«…(το ΝΑΤΟ) είναι ισχυρότερο σήμερα σε σύγκριση με χθες, ισχυρότερο σήμερα σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, ισχυρότερο σήμερα σε σύγκριση με πριν από έναν χρόνο» σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους, που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του από τις Βρυξέλλες στην Κροατία.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, είχε δηλώσει ότι πιστεύει στο ΝΑΤΟ, αφού πρώτα είχαν δει το «φως» της δημοσιότητας τα περί «τελεσίγραφου» προς τους συμμάχους για το ζήτημα των αμυντικών δαπανών.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι πιστεύει πως μπορεί να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ χωρίς την έγκριση του αμερικανικού Κογκρέσου, αν και συμπλήρωσε ότι δεν εκτιμά ότι κάτι «τέτοιο είναι απαραίτητο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ